Cizí holka přehled
Hana Bořkovcová
Příběh jedináčka Petra a dívky Kačky, o kterou se nestará její matka. Kačku její matka opustí, je dána do dětského domova, ale tamní lékařka - teta jedináčka Petra - ji přivede do jejich rodiny. Dívka se s rodinou sžívá, se všemi si rozumí, stává se jejich dalším členem. Kačce se dokonce podaří vyřešit problém Petrova spolužáka, který se stává pachatelem krádeže. Pro čtenáře od 11 let. První vydání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cizí holka. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Poprvé jsem četla tak strašně dávno, že to snad není ani pravda. :) Překvapilo mě, že si i po tolika letech pamatuji klíčové věci, jako řízek a salát na rozloučenou, Petra a jeho maminku, i otce Pepíka, kterého se teta Gábi bála, a hlavně rozbití již rozbitého zámku v sámožce. Aktuální přečtení mi připomnělo, jak dobré zázemí jsem doma měla, a to rodiče, kteří se starali, teplo, světlo, jídlo.... Co by člověk nyní zrovna za rodiče dal. Asi se podívám i na film, o kterém jsem neměla tušení, že byl natočen.
Neměla jsem nejmenší tušení, že existuje i kniha. To bylo ale překvápko, ale musím říct, že milé, i když jde o poměrně vážnou věc. Tenhle příběh znám jako televizní film. Ten je o proti knize osekaný a pár drobností je tam jinak. Přesto má ale úplně stejné sdělení jako kniha. Doktorka Gábina dostala v knize více prostoru a Kačka s Petrem řeší trochu jiný problém.
Cizí holka, Kruté povídky a dalších 1 968 eknih zdarma
06.02.2023
Kniha Cizí holka v seznamech
pro dívky dětské domovy náhradní rodinná péče
1995 | Zakázané holky |
1999 | Cizí holka |
2011 | Píšu a sešit mi leží na kolenou |
1973 | My tři cvoci |
1987 | Tři cvoci a cizí holka |
Skvělý příběh s detektivní zápletkou. Nejen pro děti, vážné věci, jako je osvojení, či nezájem mámy o vlastní dítě.