Cizí tvář v mém zrcadle přehled
Ilona Borská
Hlavní hrdinka románu Monika se po dlouhém pobytu v nemocnici, kde byla operována na mozku, vrací ke své rodině. Pamatuje si mlhavě jen útržky z nemocnice, víc nic. Lékaři slibují, že se postupem doby vše zlepší. Děti se k ní chovají odměřeně, manžel rozpačitě vlídně, ale on sám Moniku nepřitahuje. Vynořují se útržky vzpomínek, na muže, který jí trápil, že zavinila autohavárii. Její vzpomínky splývají v přetrhaný a zpřeházený film. Monika se pouští do pátrání, aby zjistila kdo je a kdo vlastně je kdo.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cizí tvář v mém zrcadle. Přihlašte se a napište ho.
Oddechový psychologický román s třicetiletou vypravěčkou a sci-fi prvkem. Napínavý. Hlavní hrdinka po ztrátě paměťi znovu buduje svou identitu. K dispozici má (kromě pomalu se vynořujících vzpomínek) svou rodinu a vlastní povahu, obě postupně pomalu objevuje. Přitom ji čekají i překvapivá odhalení, musí se potýkat s mnoha záhadami. Psychologie není hluboká, ale ani plochá, přiměla mě zamyslet se i nad sebou a svým životem, což oceňuju. Vyprávění je šikovně vedené, autorka udrží čtenářskou pozornost.
Kniha mě zaujala od první stránky a i když mi pak bylo jasné, co nemocnice skrývá, byla jsem zvědavá, jak se hrdinka se situací vyrovná. Vtáhla mě do děje a bavila.
Kniha Cizí tvář v mém zrcadle v seznamech
2006 | Doktorka z domu Trubačů |
2006 | Kdo zachránil jeden život |
2000 | Troufalý autor osud |
1987 | Příběh staršího bratra |
1978 | Mirka s Jirkou sami doma |
Už podle názvu a i v anotaci se píše o ztrátě paměti. Byla jsem víc zmatená než hlavní hrdinka, které se to týkalo:):)
Ale na konci vše vysvětleno...brr
Silné téma zpracováno na 170 stranách