Pověz včelám, že se nevrátím přehled

Pověz včelám, že se nevrátím
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496899/bmid_povez-vcelam-ze-se-nevratim-Ewp-496899.jpg 4 138 138

Cizinka / Outlander série

< 9. díl

Možná je nejbezpečnější ukrývat se v minulosti… Ovšem nic není tak nebezpečné, jako tam žít… V roce 1746 od sebe Jamieho Frasera a Claire Randallovou rozervalo jakobitské povstání a trvalo jim téměř dvacet let, než se opět našli. Nyní hrozí, že jim stejné strasti přivodí americká revoluce. Píše se rok 1779 a Claire a Jamie se na Fraserově hřebeni konečně znovu shledali se svou dcerou Briannou, jejím manželem Rogerem a jejich dětmi. Splnil se jim tak sen, který považovali za neuskutečnitelný. Avšak otřesy války jsou znatelné i na venkově v Severní Karolíně. V koloniích panuje značné napětí a politika rozdmýchává tak žhavé vášně, ze kterých by i čertovi bylo horko. Jamie dobře ví, že se jeho nájemníci staví na různé strany a že nebude trvat dlouho, než se válka ukáže i na jeho prahu. Brianna a Roger mají své vlastní starosti: mohlo by je dohnat nebezpečí, které je přimělo k útěku z dvacátého století. Občas se musejí ptát, zdali jsou útrapy osmnáctého století – jako nemoci, hlad a hrozba války – pro jejich rodinu vskutku bezpečnější volbou. Mezitím se znepřátelené armády pomalu blíží k Fraserově hřebeni. A jelikož je rodina konečně pohromadě, pro Jamieho i Claire je v sázce víc než kdy dřív.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Omega

Go Tell the Bees That I Am Gone, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověz včelám, že se nevrátím. Přihlašte se a napište ho.

Tereza0107
04.11.2024 3 z 5

Mám přečtenou celou sérii Cizinky a na tento díl jsem se moc těšila. Bohužel ho musím vyhodnotit jako jeden z těch méně zajímavých. Pasáže které jsou zaměřeny na linku Johna Greye jsem jen prolétávala, absolutně mě nebavily. Snad nejvíc se mi líbily popisy obyčejného života na Hřebeni. Účasti v bitvách už jsou hodně ohrané a myslím, že už nemůžou čtenáře ani zaujmout. Za mě tentokrát jen tři hvězdičky.

"Říká se, že když odněkud odjíždíte, neměli byste se otáčet, neboť to nosí smůlu, ale Rachel se bez zaváhání otočila a dívala se. Jamie se díval také, stál uprostřed cesty jako na stráži. Zvedl ruku a ona také, zamávali si.
Když se s někým loučíte, nikdy nevíte, jestli to není naposled. To nejmenší, co můžete udělat, je říci, že máte toho druhého rádi - a ona si přála aby to udělala."

rakakan
02.08.2024 4 z 5

Z počátku mě odrazovala velikost knihy. Přečetla jsem všechny předešlé díly, ale teď jsem váhala. Zdálo se mi, že osmým dílem vše skončilo. Dala jsem se do toho, po pár stránkách, odložila, a za pár týdnů se ke knize vrátila. Udělala jsem dobře. Četla se super. Vyhovovalo mi, že se autorka vracela a připomínala předchozí díly. Přeci jen je to nějaká doba od předešlých dílů. Trochu mi vadilo popisování pro mě celkem nedůležitých věcí. Napínání, kdy dojde k boji a jak dopadne. A potom spousta jmen, pravých a falešných. Měla jsem v tom trochu zmatek. Jsem ale spokojená a těším se na další. Jenže kdy bude?

petulesa
29.01.2024 4 z 5

(SPOILER) I když podle mě nejzajímavější a nejdůležitější část knížky se odehrává na pár posledních stránkách, tak mně vůbec nevadilo číst o životě na Hřebeni, ba naopak mě to bavilo. Jsem si furt říkala, ať ještě nejdou bojovat, a pak najednou: To jako bylo to, na co jsem celou knížku čekala? :D Podle názvu jsem si myslela, že to bude poslední díl Cizinky, ale teď nevím, jestli mám být ráda, nebo ne, když na další díl budu muset čekat několik let :(

Nejprodávanější knihy minulého týdne (47.)

01.12.2022

Nejprodávanější knihy minulého týdne (46.)

23.11.2022

Nejprodávanější knihy minulého týdne (45.)

17.11.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Pověz včelám, že se nevrátím v seznamech