Cizinky ve vlaku přehled
Lisa Unger
Selena Murphyová má všechno: manžela, dvě děti, luxusní rodinný dům na předměstí a práci v nakladatelství, které řídí její nejlepší kamarádka. Jenže potom odhalí, že je jí manžel nevěrný s chůvou. Ve slabé chvíli se s tím svěří neznámé, která s ní zapřede hovor ve vlaku, a najednou nic není jako dřív. Chůva zmizí, policie klade Murphyovým nepříjemné otázky, Seleně chodí znepokojivé textové zprávy a lidé v jejím okolí jeden po druhém odkrývají svou odvrácenou tvář…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
Confessions on the 7:45, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cizinky ve vlaku. Přihlašte se a napište ho.
Audiokniha :)
Namluveno velmi dobře Janou Strakovou - díky ní jsem zvládla příběh dotáhnout do konce.
Ze začátku ohledně stavby knihy: zprvu se příběh táhl, místy se objevila zajímavá pasáž, kde čtenář zbystřil a nakonec přišel konec.
Jak už jiní naznacili - vyprávění působí celkem chaoticky - přeskakuje z minulosti do přítomnosti a naopak, velké množství jmen a nedokončených myšlenek...hodně pozornosti jsem nakonec věnovala spíš popisu postav než ději.
Hodnocení 3,5 /5 odpovídá
Dobře se to četlo, bavilo mě to, některé názory jsou přesně mé: "V jistém smyslu muži opravdu můžou za velkou část problémů, kterým svět čelí: války, klimatickou změnu, genocidy, sekty, pedofilii, znásilňování, vraždy, většinu zločinů obecně. Už tisíce let řádí jak pominutí." Nebo: "Je dítě v mužském těle. Dostal svět do rukou jako chrastítko, kterým pak mlátí do podlahy, když nezíská, co chce." Jednu hvězdičku ubírám: méně je někdy více. Netýká se to jen jmen, identit a pomíchaného času. Týká se to délky celého příběhu.
Knižní novinky (42. týden)
17.10.2021
Kniha Cizinky ve vlaku v seznamech
2021 | Cizinky ve vlaku |
2022 | Poslední opuštěná dívka |
2007 | Krásné lži |
2011 | Střípky pravdy |
Nebylo to úplně špatné ale na mě moc rozvleklé.