Clay-Eva volá Londýn přehled
Antonín Bartoš , Radimír Kunc
Zpracování osudů výsadku Clay a jeho vysílačky Eva od výcviku v Británii až po zpravodajskou činnost na východní Moravě.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Clay-Eva volá Londýn. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě mimořádný dokument, protože jsem jednoho z parašutistů osobně znal a až dosud jsem netušil, co v životě dokázal a čím prošel. Klobouk dolů a díky autorům, že kniha vznikla. I já jsem měl problém se spoustami jmen osob a obcí, ale zde jde nikoliv o literární vybroušenost, ale o obsah, a ten mě oslovil. Nehodnotím hvězdičkami, ale knihu z osobních důvodů doporučuji.
Také mám díky jedné burze, knihu z roku 1946...stála celých 10,.-Kč a já ji nesla domů jako poklad, listy jsme otřela, knihu vyčistila, potom si sedla a četla a četla a nemohla jsem se odtrhnout od osudů všech,o kterých kniha je....ti lidé jakoby znovu ožili.....
Kniha Clay-Eva volá Londýn v seznamech
Kniha popisuje nejen činnost výsadku Clay, ale také útěk jejího velitele Antonína Bartoše z protektorátu. Část po seskoku a uchycení na záchytných adresách je velmi zajímavé. Pozdější činnost výsadku je popsána trochu chaoticky.