Co mi řekl táta přehled
Astrid Desbordes
Adámek s tátou pozorují vlaštovky, které odlétají na druhý konec světa. „Mohl bych se dostat taky tak daleko, až budu velký?“ Ptá se Adámek. „Určitě, a možná i dál,“ říká táta. Ale co když padne noc, co když se zvedne velký vítr? Co když se ztratím nebo se budu cítit osamělý? Jedna za druhou poodhalují Adámkovy otázky obavy z neznámé cesty, které my dospělí říkáme život. Tatínek Adamův strach netlumí. Vysvětluje, svými slovy mu dodává odvahu a sebedůvěru, aby se nebál objevovat svět, aby hledal krásu všude a ve všem, aby svou „loďku řídil po svém a právě takovou rychlostí, jaká mu bude vyhovovat. Tatínkovy odpovědi uklidňují, osvobozují a především ujišťují chlapečka o tátově ničím neohrozitelné lásce. Stejně jako u Mám tě ráda a Mám tě rád sestřičko, jednoduché ilustrace perfektně doprovázejí silný, dojemný a pozitivní vzkaz dětem i dospělým. V úvodu knihy jsou připravené řádky, do kterých mohou tatínkové napsat svému dítěti věnování.... celý text
Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , AxiómaOriginální název:
Ce que papa m'a dit, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co mi řekl táta. Přihlašte se a napište ho.
Ďalšia kniha z tejto série, ktorá je úžasne spracovaná a ilustrovaná. Aj pri tejto knihe sa potvrdzuje, že v jednoduchosti je krásna a niekedy aj neskutočná hĺbka. Odporúčam.
U nás se stala knížka oblibou cca ve třech letech, děti prožívají příběh s Adámkem, nepozastavují se nad tím, co řeší, jak kdyby to celé dokázaly už uchopit. Kdo chce, najde si mezi řádky mnohem větší hloubku...možná spíše dospělí. Ilustrace autorky jsou jednoduché a pěkné.
Kniha Co mi řekl táta v seznamech
2016 | Mám tě ráda |
2017 | Co mi řekl táta |
2017 | Mám tě rád, sestřičko |
2020 | Můj domov |
2018 | Velké dobrodružství Polky a Hortenzie |
Krásně zpracovaná životní moudra, která tatínek předává svým dětem. Dcera jí chce číst každý den před spaním a umí téměř nazpaměť. Doporučuji rodičům dosadit si tam to "svoje", slova, která často používáte; pocity, co každý den zažíváte; jméno vašeho dítěte, atd. Kniha tím bude ještě osobnější a dítě bude mít pocit, že je psána přímo pro něj (pro vás).