Co s odpadem? přehled
Gerda Raidt
Encyklopedie pro školáky--- Široce pojatá kniha pro děti mladšího školního věku popisuje, co je odpad, jak vzniká, jak se třídí a recykluje, jak vznikají smetiště a odkladiště odpadu, jak lze předcházet jeho vzniku, kde všude se nachází. Děti se při četbě této encyklopedie učí, jak se vyznat v nástrahách konzumního života a jak si osvojit různé strategie, které jsou přátelštější k jejich životnímu prostředí.... celý text
Pro děti a mládež Encyklopedie Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: 2022 , PortálOriginální název:
Müll Alles über die lästigste Sache der Welt, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co s odpadem?. Přihlašte se a napište ho.
Je z toho už krásná série - Jak se vyznat v klimatu, Bez vody to nejde a teď toto. Knihy jsou hezky ilustrované, plné údajů, které obohatí i dospělého čtenáře. Informace o ochraně životního prostředí jsou samozřejmostí.
Kniha Co s odpadem? v seznamech
Naprosto skvělá kniha, která se dotýká velmi palčivého tématu. Měla by být povinnou četbou pro všechny. Při jejím čtení jsem cítila úzkost a marnost, ale to je dobře. Škoda jen, že pořád tolik lidí není schopno to přijmout, natož aby přišly velké změny k lepšímu. Musíme zatím každý přispět svou malou troškou.
Doporučuji i pro menší děti, Bambulka vydržela poslouchat a dost ji to zajímalo, ptala se, hledala řešení. A i dospělého to donutí se zamyslet a doufám, že i jednat a něco změnit.