Co tě nezabije přehled
Anna Geislerová
Milada učí přes čtyřicet let a svou práci k smrti miluje. Karel díky roubovacímu noži možná získá svou lásku. Eva vyráží do Řecka a nedoufá v nic jiného, než že tam někoho potká a něco se stane. A Hana? Hana si přeje snad jedině to, aby přestalo pršet. A možná už ani to ne… Debutová sbírka povídek držitelky pěti Českých lvů a jedné ceny Magnesia Litera Ani Geislerové je plná postav v rozličných, více či méně běžných životních situacích, které teprve ve světle těchto malých, privátních katastrof všedního dne zjišťují, jak porozumět sami sobě anebo jak přimět ostatní, aby porozuměli jim. Za jakoukoliv cenu…... celý text
Povídky Pro ženy Literatura česká
Vydáno: 2024 , TémbrInterpreti: Aňa Geislerová , Martha Issová , Taťjana Medvecká , Jana Plodková , David Novotný , Jan Vlasák
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co tě nezabije. Přihlašte se a napište ho.
Velmi citlivě napsáno, příjemně čtivé a jediné co mě mrzelo bylo, že kniha není delší. Poslední povídka se mi dostala pod kůži více než ostatní, a dojala.
Nejsem povídková a ani bych sama asi nesáhla po knížce známé herečky, ale kniha se ke mně dostala tak jsem to prostě zkusila.
A bylo to vlastně velmi příjemné překvapení, čímž se opravdu omlouvám za předsudek “známá herečka píše.
Téměř každá povídka mě zaujala a ještě teď mi jich spoustu leží v hlavě. Je to napsáno lehce, svižně, ale přitom je na nich něco zvláštního, možná lehce znepokojivého, co vám utkví v paměti.
Jediná výtka je asi to, že pokud často čtete povídkové sbírky, tak 7 z 10 povídek, už bylo publikováno v jiných sbírkách. Je tedy možné, že koupíte knihu s novými povídkami, ale nové pro vás budou jen tři. Tak pozor na to!
Žebříček nejprodávanějších knih (51. týden)
27.12.2023
Žebříček nejprodávanějších knih (48. týden)
06.12.2023
Žebříček nejprodávanějších knih (47. týden)
29.11.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Co tě nezabije v seznamech
Část díla
2015 | P.S. |
2023 | Co tě nezabije |
2021 | Dopisy Ježíškovi |
2019 | P.S. – diář 2020 |
2022 | Dobrý rok 2023 |
10 skvělých povídek herečky Aňi Geislerové. A i když se jedná o krátké příběhy, tak vedou k zamyšlení a z některých opravdu mrazí. Líbily se mi asi víc než její kniha fejetonů P.S.
Na konci knihy je uvedeno, že některé povídky už byly různě publikovány. I napsáno přesně kde. Ale mě osobně to vůbec nevadí. Klidně přečtu znova, jsou fakt dobře napsané. Přečtené raz dva:):)
Jsou cesty hlavní a vedlejší. Jsou myšlenky čisté, jasně srozumitelné a temné, ukryté hluboko. Lidé NEJSOU dobří a zlí. Jsou lidé snažící se o dobro zlou cestou a dobří lidé nacházejí řešení v něčem velmi zlém...