Co to je teorie relativity přehled
Lev Davidovič Landau , Jurij Borisovič Rumer
Velmi obtížné problémy, které vznikají, hledíme-li na jevy ze zorného úhlu teorie relativity, jsou vysvětlovány vtipnou a co nejsrozumitelnější formou za přispění humorných ilustrací. Odborná úroveň je zajištěna tím, že jeden z autorů, Landau, je předním sovětským fyzikem. Na závěr bylo převyprávěno několik stran vzpomínek polského vědce L. Infelda na A. Einsteina. - Knížka obalena modrou stužkou s nápisem "V krátké době vychází již třetí vydání knížky slavného fyzika L. D. Landaua Co to je teorie relativity". - Volně přeložil a upravil Petr Glogar.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Věda
Vydáno: 1973 , Albatros (ČR)Originální název:
Čto takoje teorija otnositel’nosti, 1963
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co to je teorie relativity. Přihlašte se a napište ho.
Knížku jsem četla ve studentském věku (což už je dost dávno), ale i tak si ji dobře pamatuju a hlavně se mi vybavuje nadšení, které ve mně vyvolala. A to nejen proto, že mě dané téma zajímá. Podat tak složitou problematiku čtivě a srozumitelně, to je samo o sobě velkou hodnotou, takže bych autory obdivovala, i kdybych jinak byla zarytým nepřítelem přírodních věd : o)
Kniha Co to je teorie relativity v seznamech
Při minulém čtení jsem se v půlce zasekla a nechápala. Teď to bylo lepší, skoro vše chápu (pomáhají četné kresby - určitě nejen starší dětem, pro které je knížka určená).
Super, super knížka.