Co skrýváme před světem přehled
Lucy Score
Co už nikdy nepřebolí / Knockemout série
O policejním veliteli Nashi Morganovi se mezi místními tradují dvě věci: je to správňák a jeho zadek v uniformě představuje něco jako knockemoutský poklad. Když však právě jeho při přestřelce zasáhly dvě kulky, kromě jeho těla zranily i jeho nitro. Jižanské kouzlo, kterým vždycky oplýval, zastínily panické ataky a noční můry. Byť se vůbec necítí ve své kůži, nehodlá se nikomu se se svými problémy svěřovat. Nashova nová sexy sousedka Lina Solavitová ale není slepá a všimla si, že ho něco trápí. A ačkoli zpravidla nemá ráda, když se jí někdo dotýká, zrovna u něj jí to kupodivu zas až tak nevadí. Jenže i Lina má svá tajemství, a pokud Nash zjistí pravdu o tom, proč se ve městě objevila, rozhodně jí to neodpustí…... celý text
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Things We Hide from the Light, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co skrýváme před světem. Přihlašte se a napište ho.
Po prvním dílu jsem se těšila na druhý, ale nenaplnila se má očekávání. Samotný děj by se dal shrnout pár větami, přišlo mi to zbytečně nastavované a ne vždy mi přišly dialogy logické (překlad? netuším), bod za paní Tweedyovou :-)
Nash se jako pravý Morgan snaží po svém postřelení tvářit jakoby nic. Je ale jen skořápkou muže, jímž býval. Uvnitř něj je pusto a prázdno. Proto ho překvapí jak reaguje na Linu. Díky ní má dojem, že se zase vrací mezi živé, začíná pracovat, vyšetřovat, napravovat a řešit i svůj osobní život. A ten vliv je oboustranný, i Lina se začne díky Nashovi měnit. Její obranné zdi a samotářský život se najednou ocitají v ohrožení.
Dokončení tohoto příběhu mi trvalo déle, než jsem doufala. Málem jsem knihu odložila, ale přečkala jsem do konce.
Děj se přetahoval z první knihy do této knihy. Nestalo se nic nového nebo vzrušujícího, co jsme již nezažili předtím. V této knize se Nash zotavuje z traumatu. Lina hraje velkou roli v tom, že mu pomáhá vrátit se do normálního života, protože než se nastěhovala vedle, chodil kolem jako zombie. Její ohnivá postava dodává příběhu život a drzost.
Ale i přesto všechno byla kniha nudná a zbytečně dlouhá.
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Žebříček 10 nejčtenějších knih (leden)
15.01.2024
Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)
18.06.2023
Kniha Co skrýváme před světem v seznamech
láska dvojčata svatba vztahy maloměsto
2021 | Na vlásku |
2023 | Co už nikdy nepřebolí |
2024 | Co skrýváme před světem |
2024 | Veci, ktoré sme vzdali |
2024 | Vianočné kúzlo |
Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace
Lucy Score nezklamala a opět nám naservírovala romantiku o 500 stranách. Že bych knihu ale klidně o třetinu zkrátila, to je věc další. Píše čtivě, i se střídají pohledy, ale já se na začátku dost nudila a do čtení se nutila.
Zatímco v prvním díle byla i nějaká ta akcička, tady děj už jen tak volně navazuje. Nash Morgan (policejní velitel) se zotavuje z traumatu a sem tam mu pomáhá nová sexy sousedka Lina Solavitová.
První polovina se celkem táhla, ale pak už jsme se dočkali i nějakého dramatu a hned se ty stránky otáčely rychleji. Nash ani Lina nepatří z této partičky k mým oblíbeným postavám, ale víte, co jsem si na této knize užila nejvíc?
Výměnu názorů Sloane s Lucianem. Tohle je dvojice, na kterou se těším už od předchozí knihy, protože právě oni dva mi hned padli do oka a třetí kniha je z celé trilogie Knockemout má nejočekávanější a já věřím, že nezklame.