Co za světla není vidět přehled
Kerstin Gier
Pomněnka / Nezábudka série
1. díl >
Okouzlující fantasy od autorky bestsellerové série Drahokamy. Quinn je cool a oblíbený. Matilda má nos věčně zabořený ve fantasy románech a rozhodně není jeho typ. Když však Quinna jedné noci napadnou strašidelné bytosti, spatří věci, které nejsou z tohoto světa. Komu se ale svěřit s tím, že se na vás šklebí lebky a sochy najednou mluví? Nejlépe holce odnaproti, která je vám úplně ukradená. Quinn neplánoval, že se s Matildou vrhne do nebezpečného kouzelného dobrodružství. A už vůbec ne, že se bláznivě zamiluje...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Vergissmeinnicht: Was man bei Licht nicht sehen kann, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co za světla není vidět. Přihlašte se a napište ho.
Od Kerstin Gierové jsem už četla sérii Drahokamy, a ani tentokrát autorka nezklamala.
Postavy byli sympatické, jen zezačátku mi dělalo trochu problém se v nich vyznat.
Nějakou dobu mi taky trvalo, než jsem si zvykla na to, že příběh je napsán ze dvou pohledů, a to Matildy a Quinna. Sice se mi líbilo, že to tak je, ale nějaké situace bych ocenila napsané z pohledu toho druhého, a ne od toho, který to zrovna popisoval.
Plus bych byla ráda, kdyby se toho v prvním díle Pomněnky trochu více vysvětlilo, ale počítám, že vše důležité autorka rozepíše v dvojce a trojce - to už jsou ale drobnosti, a tak dávám 4,5 a těším se na pokračování.
Mně se knížka moc líbila. Supr příběh, fajn humor, postavy mi hned přirostly k srdci. Už se těším na pokračování :)
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)
11.09.2022
Kniha Co za světla není vidět v seznamech
fantasy pro dětiAutorovy další knížky
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Kerstin mě prostě baví, i když už jsem na její knihy možná trošku stará. Postavy jsou sympaťáci. Je to plné lehkého humoru a akce má spád. Takže CooBoo kde je další díl?!