Co zavinil Kolumbus přehled

Co zavinil Kolumbus
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239947/bmid_co-zavinil-kolumbus-239947.jpg 3 9 9

Jíra a Josífek jedou sami za dědou na prázdniny a z jejich cesty vlakem se stane dobrodružná záchranná akce. Kdo potřebuje zachránit? A za co vlastně může Kolumbus? Nečekaně komplikované putování za dědečkem má ještě nečekanější rozuzlení. V příběhu, který vás nakonec zavede do železničního muzea, hrají důležitou roli parní lokomotivy a výpravné dvoustránkové ilustrace Jiřího Fixla.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co zavinil Kolumbus. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
07.10.2024 4 z 5

Knížku Co zavinil Kolumbus máme v naší školní knihovně už několik let, ale já jsem se k ní dostala až po povodních – knihy školní knihovny nám totiž, naštěstí, neuplavaly. Takže v rámci čtenářské dílny se 4. a 5.třídou jsem si já četla právě Kolumba.
A byla jsem velmi překvapená, protože knížka se mi líbila. Ano, základní schéma bylo předem dané, Lacínek ze skupiny tzv. nepřizpůsobivých byl podán velmi sympaticky, ale především mi učarovala rodina obou brášků. Tatínek oponující mamince, cesta vlakem a znalost všech zastávek na trase Praha - Rakovník, prarodiče a samozřejmě kocour (!?!) Kolumbus, za mě dobrý.
A pokud jde o ilustrace, ty mi naopak velice vyhovovaly – vždy na konci kapitoly tvořily ty útržkovité obrázky jakési resumé toho, co se právě odehrálo, a já jsem si je s chutí procházela a připomínala jsem si pokračování příběhu.
P.S. Objasnění Kolumbova jména mi nechybí, znáte Řadu nešťastných příhod Lemonyho Snicketta? Tam se objeví spousta slavných jmen, bez nejmenšího odkazu: sourozenci Baudelairovi, pan Poe, soudkyně Straussová. Jednou si možná malý čtenář uvědomí, že příjmení Poe už někdy někde slyšel . . .

ladyfromskye
26.03.2024 4 z 5

Možná trochu nešťastně vybraný název – tedy vlastně jméno –, ale příběh jako takový je opravdu povedený. Ilustrace však celkový dojem hodně kazí, některé jsou až strašidelné, některé prostě jen divné. Knížka by si zasloužila nové vydání, o trošičku povedenější než toto.

Pralinka1910
12.01.2021 3 z 5

Kritickým okem se toho dá knížce spousta vyčíst. Mne nejvíc zklamalo, když jsem zjistila, ze se nedozvíme vůbec nic o Kryštofovi K.
Ale napříč rodinou jsme byli se čtením spokojeni.

Kniha Co zavinil Kolumbus v seznamech