Šifra Givenchy přehled

Šifra Givenchy
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14910/sifra-givenchy-14910.jpg 4 46 46

Code-breaking série

1. díl >

Thriller americké autorky vypráví příběh děsivé počítačové hry přenesené do skutečného života a bezprostředně ohrožující život nadané studentky matematiky. Mladá studentka má kromě slabosti pro značkové boty i nepřekonatelnou zálibu v luštění všech možných kódů a šifer. Jednoho dne dostane za dramatických okolností výzvu k účasti ve známé internetové hře na vraha a oběť, která se ale k jejímu zděšení přenesla do reálného života. Život jí může zachránit jen pohotovost, s jakou dokáže vyluštěním kódovaných zpráv předstihnout svého neznámého vraha a pak také její charismatický společník, působící ve hře v roli dívčina ochránce. ... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , BB art

The Givenchy Code, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šifra Givenchy. Přihlašte se a napište ho.

kocour_mikeš
30.10.2017 2 z 5

Přestože jsem s touto knihou šlápl vedle, dočetl jsem ji. Od slibovaného v ní bylo pomálu. Dávám 40%.

trudoš
22.03.2017 2 z 5

Julie Kennerová sice nadšeně splétá romantickou komedii s akčním thrillerem, ale nějak se jí oboje dohromady skloubit nedaří. V rámci prvního jsou tu zbyteční mrtví a v rámci druhého zas naivní zvraty. A přestože ústřední motiv má nápad a několik zábavných momentů, celkově chybí zápletce logické opodstatnění. Ona totiž hrdinka, geniální šifrantka, neřeší v důsledku nic, co by překročilo schopnosti průměrného čtenáře a tak celý ten výlet do New Yorku, plný pobíhání, pro mě z dějového hlediska ztrácel smysl. Tedy kromě literárního napodobování Dana Browna, obohaceného ženským smyslem pro ironii, která byla vlastně tím jediným, co mě při četbě vytrhávalo z limbu. Kdyby mě však autorka alespoň provedla historií slavných obchodních domů nebo módních značek, možná bych se necítil tak naprosto ochuzen o nějakou informační hodnotu. Ovšem jako dobrodružná lovestory příběh funguje trochu snesitelněji, jen sexuální apetit hrdinky je vskutku obdivuhodný, nemluvě o jejím nárazovém výběru milenců.

gossipavlina
01.11.2014 4 z 5

Celkem zábavné čtení se šiframi hádankami. Cíleně je zaměřená na ženy. Hl. hrdinka Mel tu kromě záchrany svého života prostřednictvím šifer a hádanek řeší i vztah, trochu sex a hodně nákupy ve značkových obchodech
Nemůžu se ubránit srovnání s Erebosem, tak mě bavila o dost víc.
Tady mi přišly některé věci jaksi nedodělané, jakoby odfláknuté. Ale jinak je knížka celkem čtivá, vhodná jako odpočinkové čtení.

Kniha Šifra Givenchy v seznamech

Julie Kenner