Čokoláda (2001) | Databáze knih

Čokoláda
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56463/cokolada-56463.jpg 4 617 617

Čokoláda série

1. díl >

Mladá žena si v malém městečku otevře obchod s čokoládou, i když se to některým obyvatelům nelíbí.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (CZ) , Knižní klub

Chocolat, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čokoláda. Přihlašte se a napište ho.

MaggieR
13.02.2025 3.5 z 5

Úžasne napísané. Príbeh ale nie je až taký zaujmavý. Viac som si obľúbila Armand ako hlavnú postavu.

Maki229
01.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Nechala jsem se unášet na čokoládové vlně. V jednu chvíli jsem si ji i smlsla naživo s rozinkami a mandlemi. Jinak je to příběh o ženě, která ve vzpomínkách na dětství i nyní hledá svoje místo na světě a na konci je snad i našla.
Její obchůdek s čokoládou je trnem v oku pár lidem se starým zkostnatělým smýšlením, v čele s farářem, kterej je fakt "hustej". Naštěstí je ve vesnici dost lidí bránících se dávno překonaným pořádkům a se smyslem pro humor. A tak veselá nálada a zdravý rozum vítězí.

Jaruš7
10.01.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Zasadit příběh do doby, to byl oříšek.
Limity tvoří zášť kněze jako při trestu z prohřešení z obžerství, tedy jiné století. Proti tomu existence pepřového spreje k použití na obranu a neexistence mobilů. Kočovné putování cikánů po vodě a touha po osvobození z manželství ne rozvodem, ale útěkem, mi to nevyjasnila.
Vianne s malou Anouk si otevírá čokoládový ráj.
Je nadšená a tak její nabídka sortimentu musí být přepestrá. ( Po pravdě je k neuvěření, že zhotovování zvládá sama, o zásobování není ani zmínka.)
Obyvatelstvo ovládané nedělními kázáními otcem Reynaurem své hříšné choutky na sladké musí tajit.
Otec Reynaur je horlivým knězem v němž se odehrává boj s hříšnými představami.

Minulost hlavních protagonistů je poodhalovaná opatrně, neboť toto je teprve první díl.
Povedené dílko, i když to někde vrže, nejen skřípe.
Čtivé s potenciálem.

Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)

16.06.2024

Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)

23.07.2023

Ďábel je zbabělec, nechce ukázat svou tvář.

Kniha Čokoláda v seznamech

v Mé knihovně400x