Consuela přehled
George Sand
Obsáhlý román o 3 dílech se odehrává v pol. 18. století nejprve v Benátkách, pak na Šumavě poblíž Domažlic, ve Vídni a nakonec opět v Čechách. Consuela, je od nejútlejšího mládí nadaná zpěvačka, studuje hudbu ve škole pro chudé dívky v Benátkách u skladatele Porpory. Prožívá první lásku k zpěváku Anzolettovi a má první úspěchy v divadle. Ale zpěvák je bezcharakterní prospěchář Consuela odchází na Obří hrad na Šumavu ke spřátelené rodině Rudolstadtů.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1907 , Národní knihtiskárna I. L. KobraOriginální název:
Consuelo, 1843
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Consuela. Přihlašte se a napište ho.
Velmi procítěný historický milostný román... některé pasáže byly zdlouhavé, ale příběh byl krásný a umístění děje zajímavé. Knížka se mi líbila a určitě ve mně zanechala milé dojmy.
Knihu bych nejraději rozdělila na tři části. Benátky -nuda , Čechy - skvělé, Benátky - katastrofa. Ta Consuela mě celou knihu tak zatraceně vytáčela.
Kniha Consuela v seznamech
1988 | Consuela |
1977 | Valentina / Rodové tajemství / Jana |
1951 | Ďáblův močál |
1972 | Dvě lásky mladého Horáce |
1927 | Hraběnka z Rudolstadtu |
Romantický příběh na druhou. Poprvé jsem jej četla v patnácti letech a byla z něj úplně u vytržení. Nyní už jsem se tolik unést nenechala, přecejen se člověk staví s věkem "pevněji" nohama na zem. Ale je to stále moc pěkně napsaný příběh, který hřeje.