Copatá máma přehled
Barbora Bečvářová
Lucii je devatenáct, má pár měsíců před maturitou a spoustu plánů do budoucna, když naprosto neplánovaně otěhotní. Po počáteční nejistotě se rozhodne dítě si nechat, i když vyrovnat se s tím, že z ní bude máma, není vůbec snadné. Lucie se mění z potřeštěné středoškolačky v dospělou ženu a zároveň musí vyřešit vztah k Tomášovi, své dlouholeté a donedávna platonické lásce, se kterým miminko čeká. Dokáže jejich čerstvé zamilování zvládnout takovou zkoušku? K tomu se ještě přidává Luciin komplikovaný vztah k rodičům a spousta starostí o budoucnost… Čtivý a svěže působící román byl částečně inspirován autorčinou zkušeností s neplánovaným těhotenstvím v posledním ročníku střední školy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Copatá máma. Přihlašte se a napište ho.
Milé a nenáročné čtení. Doporučila mi ji kamarádka, která trefně odhadla, že mě tato kniha chytí. Četla se dobře a rychle. :)
Tuhle knížku mám doma už 4 roky a konečně jsem se dostala k tomu, ji přečíst. Musím říct, že to je opravdu hezká a hlavně nenáročná knížka. Už podle názvu je jasné, o co knize půjde. Celkově ten příběh je jen o tom těhotenství. Čekala jsem na nějaký zádrhel, drama, ale nic nepřišlo. Jen si hezky proplouváte příběhem.
Takže pokud chcete nenáročné čtení, tak tohle je skvělá knížka na odpočinek.
Kniha Copatá máma v seznamech
Ani na jedné straně jsem se nenudila. Je to takové lehké, jednoduché čtení do letních dnů o Lucii, která se před maturitou a svými plánovanými cestami do zahraničí dozví, že je těhotná. S překonáním úzkostí jí pomáhá Klárka, která mi byla hodně sympatická. Konkrétně motiv sestupujících barevných schodů byl tak uvolňující, že jsem při čtení i já odpoutávala negativní vlivy z práce. Nemyslím si, jak tady někteří píšou, že je příliš krutá a náctileté čtenářky nebudou chtít po přečtení této knihy nikdy dítě. Dnešní mládež je ze sociálních sítí seznámená s mnohem horšími záležitostmi, než je zde na pár stránkách popisován porod. Co se mi však nelíbilo, bylo odsuzování porodnic a házení všech doktorů do jednoho pytle. Tam by možná mohly vzniknout nějaké sklony k přirozenému porodu a odmítání nemocnic. K přečtení knihu doporučuji pro vyspělejší žákyně 9. třídy (nejlépe až ve 2. pololetí).