Čorvi přehled
Orson Scott Card
Je to svět mimozemšťanů, ale kontrolován lidmi už milénia. A legenda stará jako hvězdy jim vládne: až sedm krát sedm krát sedmý lidský heptarcha bude korunován, bude to Kristos a přinese věčnou spásu… nebo zkázu vesmíru. Hypomené je dcerou zákonného heptarchy, ale stejně jako její otec před ní slouží uzurpátorovi, který uchvátil trůn a zničil její rodinu… Hypomeně je sedmnáct, je velmi krásná, a proroctví se začíná naplňovat. Všechny formy života na planetě Imakulata s napětím a hrůzou čekají, zda se vydá k Patě nebes a setká se s Nečorvem. A mudrci odešli…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1998 , Laser-books (Laser)Originální název:
Wyrms, 1987
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čorvi. Přihlašte se a napište ho.
Hypomené, právoplatná dědička trůnu heptarchy, si útěkem z uzurpátorova paláce zachraňuje život a vydává se na cestu za naplněním dávného proroctví.
Slibně rozjíždějící se příběh je rychle nahrazen nezáživností, a byť mu nechybí originalita, tak ji autor mohl lépe využít. Je pak docela úsměvné, jak třináctiletá Hypomené poskočí najednou na patnáct, a pro sychr v závěru raději na šestnáct let...:) Z mého pohledu kniha není špatná, ale průměru nedosahuje (36%).
Byla to pohádka, ale byla krásná, velmi originální pohled na svět, kdy nakonec zjistíme, že všichni máme něco společného
Kniha Čorvi v seznamech
1994 | Enderova hra |
2002 | Mluvčí za mrtvé |
2001 | Enderův stín |
2002 | Xenocida |
2010 | Ender ve vyhnanství |
Další z náhodně objevených a přečtených knih. A opět to nebylo vůbec špatné. Přiznávám, že ze začátku jsem očekával trochu více. A finále bylo trochu neuspokojivé. Kniha je ale logicky správně vystavena, a přesto, že je to hodně soft čtení plné dobře končících příběhů, bylo příjemné ji číst. Jen bych neřekl, že se jedná o sci-fi. Začal jsem číst sci-fi, ale kniha se proměnila v průběhu na čisté fantasy.