Cosa Nostra přehled
John Dickie
Autor knihy je laureátem ceny Zlatá dýka (Gold dagger) za nejlepší knihu literatury faktu. Sicilská mafie je pojem, při kterém většině z nás zatrne. Její historie je spletitá a je poznamenána krví a bratrovražedným bojem. Za vším stojí boj o moc a touha po bohatství. Mafie křiví charaktery a ničí životy. Má dlouhé prsty. Jak dlouhé a jak mocné - to je otázka, jíž se zabývá - mimochodem velmi zajímavou a čtivou formou - tato kniha. Představuje nejslavnější kmotry a jejich teritoria - v časové posloupnosti, přehledně a s erudicí.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2009 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
A History of the Sicilian Mafia Cosa Nostra, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cosa Nostra. Přihlašte se a napište ho.
Vynikající kniha o Sicilské mafii, jejím vzniku a životě do současnosti. Neuvěřitelný život mafiánu v Itálii a pronikaní mafie do politiky Italského státu,
Doporučuji přečíst všem.
Kniha mapuje celú históriu mafie od počiatkov až po súčastnosť. Obsahuje množstvo faktov ,pravidlá, rituály a sposoby mafie ako je podplácanie tých správnych ľudí alebo vraždenie nepohodlných. Dozvieme sa viac o osudoch známych mafiánov typu Al Capone alebo Lucky Luciano, ale tak isto aj o (pre väčšinu) neznámych gangstroch, no nie menej doležitých. Kniha je dobre napísaná, plná faktov a zaujímavých poznatkov. Osobne si myslím, že v danej problematike patrí ku tým najlepším.Vrelo odporúčam!!!!
Ocenění knihy (1)
2004 -
CWA Dagger Awards
(Gold Dagger for Non-Fiction)
Kniha Cosa Nostra v seznamech
Až neuvěřitelně detailní kniha o kompletní historii sicilské mafie od jejího vzniku až po současnost, o jejím vlivu nejen na Sicílii, ale i v Itálii a zrodu v USA.