Maltézská výměna přehled
Steve Berry
Cotton Malone série
Papež zemřel a ve Vatikánu se chystá volba jeho nástupce. Jeden z kardinálů však místo příprav zamíří na Maltu, aby našel tajný dokument sepsaný císařem Konstantinem. Bývalý tajný agent Cotton Malone v Itálii právě pátrá po tajemné korespondenci mezi Mussolinim a Churchillem. Není ale sám. Stopy vedou k maltézským rytířům, v jejichž řádu dřímá zlo – sekta odhodlaná ovlivnit volbu papeže. Malone se ocitá uprostřed zběsilé honby za kardinálem, rytíři i ztraceným dokumentem.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2020 , DominoOriginální název:
The Malta Exchange, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maltézská výměna. Přihlašte se a napište ho.
Klasický Berry - spousta akčních scén a nečekaných zvratů, pár mrtvol a poničených historických památek, nechybí ani pátrání po starodávném artefaktu, popis několika turisticky velmi atraktivních míst a doslova přehršel informací o organizaci církve a maltézských rytířích. Ale - Luke i Cotton padají opakovaně do pastí, kdy je od smrti dělí jen náhlá (a nepochopitelná) shovívavost těch, co tyto pasti nakladli. Děj se v první polovině knihy neskutečně vleče. A celkový způsob zpracování jinak zajímavého a nápaditého námětu mi přijde příliš "laciný" na to, že za ním stojí natolik zkušený spisovatel, jako je Steve Berry. Pro mě byl tento román zklamáním.
Super thriller zasazený do atraktivních kulis vatikánského konkláve. Človek se zároveň dozví spoustu historických informací.
10 nejprodávanějších eknih (březen)
06.04.2020
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Maltézská výměna v seznamech