Templářské dědictví přehled
Steve Berry
Cotton Malone série
1. díl >
Cotton Malone býval špičkovým agentem na americkém ministerstvu spravedlnosti. Pak se však rozhodl udělat za svou dosavadní kariérou tlustou čáru, odstěhoval se do Kodaně, stal se majitelem antikvariátu a začal vést poklidný život milovníka starých tisků. Udělal vše pro to, aby ho nic z minulého života nezastihlo – a stejně to bylo málo. Stačil jediný telefonát od jeho bývalé nadřízené Stephanie Nelleové a Cotton ví, že selanka skončila. Stephanie si s ním smluví schůzku v kodaňské kavárně, ale události naberou nečekaný spád. Jakýsi muž se pokusí ukrást její kabelku, a když se mu to nepodaří, spáchá demonstrativní sebevraždu. Mohl snad vědět, že se v kabelce skrývá deník Stephaniina zemřelého manžela, předního odborníka na historii templářů? Stránky deníku obsahují šifrovaný návod k odhalení dávného tajemství, které po staletí nedává spát badatelům ani hledačům templářského pokladu. Stephanie je odhodlána tuto mozaiku poskládat a naplnit tak odkaz svého muže – ale brzy vyjde najevo, že v tomto odhodlání není sama. Kdo je ten tajemný muž, který je pro vzácné záznamy ochoten vraždit? A za jakým cílem tak odhodlaně kráčí? Cotton Malore dlouho neváhá a nabídne Stephanii pomoc. S každým rozluštěným anagramem či symbolem jsou si stále jistější, že na konci cesty je čeká zjištění, které by mohlo otřást celým civilizovaným světem. Otázkou zůstává, jak by s tímto zjištěním naložil jejich nevyzpytatelný nepřítel...... celý text
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 2017 , DominoOriginální název:
The Templar Legacy, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Templářské dědictví. Přihlašte se a napište ho.
Vůbec nerozumím tomu, jak jsem mohla knihy Steva Berryho tak dlouho odkládat. Zatím jsem od něj četla jen Faktor Omega, ale po přečtení jsem se hned musela pustit do téhle série. A jsem opravdu nadšená.
Moc se mi líbí zpracování knihy, kde se prolíná minulost se současností. Navíc je zde plno historických faktů a také nějaká ta fikce. I proto je ale skvělý dovětek přímo od autora, kde přímo uvádí, co si přikrášlil.
Autor mi velmi připomíná tvorbu Dana Browna. Sice mi zde některé akční scény přišly spíš trochu úsměvné, ale i přesto jsem si čtení velmi užila. Určitě se postupně hodlám vrhnout i na další díly.
Příběh samotný by byl možná na hodnocení 4/5, ale já jsem tak nadšená, že jsem objevila autora podle mého gusta, že rovnou házím 5hvězd. Uvidíme, co přinese zbytek série.
takový akčnější Langdon od Browna.
ale je to napínavé, rychle to odsýpá, dobře se to čte.
rozhodně doporučuji :)
Autogramiáda Steva Berryho v Neoluxoru
30.08.2012
Kniha Templářské dědictví v seznamech
detektivní a krimi romány tajemství kryptografie, šifrování antikvariáty templáři
2006 | Templářské dědictví |
2007 | Jantarová komnata |
2007 | Alexandrijská knihovna |
2008 | Benátská zrada |
2009 | Rasputinovo proroctví |
Super napsané, oddechové, napínavé čtení. Pokud chcete historická fakta okořeněná trochou záhadných a dobrodružných zápletek, tak trochu ve stylu Indiana Jonese, pak jste na správné adrese.
Kniha se čte velice lehce a nechcete přestat i když už vám padaj oči únavou. Co kdyby se zrovna teď přihodilo něco, co zase otřese celým příběhem.
Vřele doporučuji.