Črty ze Šumavy přehled

Črty ze Šumavy
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239516/bmid_crty-ze-sumavy-239516.jpg 4 30 30

Nové vydání pořízené z prvního českého vydání "Ze Šumavy (črty)" z roku 1923 v překladu Marie Stunové.

Povídky Literatura česká
Vydáno: , Radovan Rebstöck
Originální název:

Böhmerwaldskizzen, 1890


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Črty ze Šumavy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Atisa
14.09.2024 audiokniha 3 z 5

Tuto kratičkou knížku jsem poslouchala v audiu. Byla to moje první kniha od Karla Klostermanna. Určitě ji však nedoporučuji jako první čtení od něj. Nijak zvlášť mě nezaujala. Jsou to opravdu jen takové črty, krátké příběhy ze Šumavy, které na sebe nenavazují. Sice jsme o prázdninách na Šumavě byli, ale jen v jedné části. Kdežto tato kniha jde napříč celou Šumavou. Doporučuji spíše někomu, kdo zná Šumavu jako své boty.

hrdlickova_61
29.07.2024 5 z 5

Knížku jsem četla v překladu od M. Stunové (z roku 1923) pod názvem „Ze Šumavy“ (2021). Dříve jsem tyto příběhy znala ve vydání z roku 1986 v překladu B. Nohejla a také se mi líbily. I tak jsem velmi uvítala, že byly vydány v poslední době tak, jak je odsouhlasil sám autor, když mu byly na sklonku jeho života předčítány. Ve verzi od M. Stunové jsou z mého pohledu bližší osobitému slohu jeho českých knížek, ve veselých kapitolách víc vynikne jeho přívětivý humor a v těch vážných jeho soucit. I když v původní německé podobě je tento soubor příběhů starší než ostatní autorova díla, je už ryze klostermannovský. Není divu, že tehdy čtenáře i nakladatele zaujal, že následovaly romány a další črty a že mají své velké příznivce ještě i dnes.


mazlak
05.02.2023 5 z 5

V létě jsem Šumavu osobně navštívil. při čtení této knihy jsem se tam opět vrátil. Spoustu míst jsem navštívil a tak jsem se znovu po těchto místech procházel. Tentokrát obohacen o soustu dalších příběhů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Črty ze Šumavy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x