Čtenářský klub Jane Austenové přehled

Čtenářský klub Jane Austenové
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314304/mid_ctenarsky-klub-jane-austenove-yTa-314304.jpg 3 59 59

Jocelyn zbožňuje dohazování, ridgebacky, svou kamarádku Sylvii a romány Jane Austenové. Aby Sylvii, která se právě rozvádí, potěšila, rozhodne se založit čtenářský klub Jane Austenové a pozve do něj ještě Prudie, Bernadette, Allegru a Grigga. Během šesti měsíců se společně scházejí nad šesti romány slavné autorky. Jejich posezení však otvírají nejen literární příběhy, otázky a zápletky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Plus

The Jane Austen Book Club, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtenářský klub Jane Austenové. Přihlašte se a napište ho.

martina.culik
13.07.2024 2 z 5

Knihu by asi měli číst jen opravdoví znalci Jane Austenové, nebo alespoň ti co četli minimálně 3 její knihy. Já jsem se ztrácela v postavách a přišlo mi to jako úplně oddělené příběhy, které spolu vlastně vůbec nesouvisí, kromě toho, že se jednou za měsíc sejdou, aby diskutovali o knihách Jane Austenové.
Oceňuji, že pro čtenáře jako jsem já, kteří nečetli všech 6 knih Jane, o kterých se zde mluví, je na konci připojen stručný obsah všech těchto děl.
Kniha obsahuje i spoustu citací o knihách této anglické autorky a názorů na její knihy od její současníky po dnešní dobu, ale rovnou přiznávám, že jsem ji ch četla jen pár, jelikož jsem většinu těch "známých" osob neznala.

JointlieKat94
25.01.2024 3 z 5

Ani nevím, proč jsem po ní šáhla, ale čekala už tak dlouho, že si to asi zasloužila.

No, už od začátku se mi do ní ani moc nechtělo, ale měla jsem volnej den a tak jsem to překousla.. měla jsem trošku zmatek v lidech, po několika stranách jsem si ale zvykla a rozlišovala.

Máme tu čtenářský klub, který má každý měsíc probírat jednu knihu Jane Austenové, vždy u jednoho člena klubu doma. Takže vlastně probíráme knihu a do toho se dozvídáme spoustu věcí z minulosti a vlastně i přítomnosti toho člověka. Nebyl to tak špatný nápad, ale zas né asi úplně nejlepší.

A vůbec, kdo tuhle knihu vypráví? Celou dobu mi to vrtalo hlavou!

Líbily se mi vypsané recenze na konci knihy.

stejsdan
03.11.2023 2 z 5

Tahle knížka mi vůbec nesedla. Potřebovala jsem nějakou knihu se žlutým obalem kvůli ČV a tak se mi dostala do ruky.
Je pravda, že Jane Austinová zrovna není můj šálek kávy, ale to určitě nehrálo žádnou roli při hodnocení téhle nudné knížky plné příběhů, kde se skáče z jednoho příběhu do druhého. Celkově na mě knížka působila nesourodým dojmem.

Kniha Čtenářský klub Jane Austenové v seznamech

v Mé knihovně60x