Čtyřlístek mezi piráty přehled
Jaroslav Němeček , Vladimír Urban , Alois Junek
Čtyřlístek série
2. díl série. Bitva s piráty - Vladimír Urban, Jaroslav Němeček Kryštofek a Pidivízek - Vladimír Urban, Jaroslav Němeček Kouzelník Huryjáš - Vladimír Urban, Jaroslav Němeček Svetřík a Flik - Jaroslav Němeček pozn. spekuluje se, že Vladimír Urban by mohl být také pseudonymem Jaroslava Němečka... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtyřlístek mezi piráty. Přihlašte se a napište ho.
Druhé číslo už zaznamenává kvalitativní posun nahoru, hlavní příběh Čtyřlístku má smysluplnější děj, byť je stále podprůměrný. Bohužel toto se nedá říct o komiksech, které toto číslo doprovázejí - některé bych se nebál označit za stupidní. Nahoru tak kvalitu vytahuje psaný příběh z Etiopie (ale spíš pro starší děti) a nadchla mě rovněž stránka o filumenistice, tedy sběratelství zápalkových nálepek. To je dávná historie, ale tenkrát to byla pro mého tátu docela zábava. (34%)
Kniha Čtyřlístek mezi piráty v seznamech
v Mé knihovně | 10x |
Kdo z generace Husákových dětí by neznal praotce komisků v Československu ? Já jsem ho samozřejmě miloval, nejen osudy Čtyřlístku z Třeskoprsk ale i ostatní příběhy Poldu a Oldu, Káťu a Škubánka a jiné. Měl jsem štěstí, že máma sbírala pro mě a četla se mnou, takže se jich nahromadilo docela dost a každý rok jsem si ten pakl vzal a listoval znovu a znovu tou nezaměnitelnou atmosférou. Druhý díl Mezi piráty mi vykouzlil úsměv na rtech stejně jako ostatní hodně dětské Kryštofek a Pidivízek, Svetřík a Flik, možná nejpovedenější z toho čísla Kouzelník Huryjáš. Překvapení bylo krátké psané dobrodružství Gáry a Gamaču o afirckém lovci pro odrostlejší dítka - 60 %