Cukrárna U Šilhavého Jima přehled
Marek Toman
Mohou desperáty z Divokého západu napravit lekce klasické četby? Je možné pochopit svůj vlastní život při četbě Bílé velryby, Hraběte Monte Christa, Romea a Julie, Vinnetoua nebo Máje? Česká knihovnice Boženka se ve svých čtenářských dílnách v cukrárně U Šilhavého Jima snaží ze všech sil, dokud do městečka nepřiputuje literární zločinec Dante Skunk Shakespeare... Kdo zvítězí v lítém intelektuálním boji, není jasné, stejně jako není jasné, na čí stranu se postaví drsní kovbojové a vězni. Lehká parodická žánrovka spisovatele Marka Tomana v lecčems navazuje na slavného Limonádového Joea a je roztomilým příspěvkem pro všechny vášnivé čtenáře i pro dospělé, kteří k literatuře vedou nebo chtějí dovést své ratolesti, žáky či studenty...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cukrárna U Šilhavého Jima. Přihlašte se a napište ho.
Jako pohlazení po duši. Určitě doporučuji teenagerům, mohlo by je to oslovit. Ale v mém věku to dává přidanou hodnotu... najdeme si v tom všichni něco pro sebe.
Ocenění knihy (2)
2019 -
Zlatá stuha
(Literární část: Beletrie pro mládež)
2018 -
Nejkrásnější české knihy roku
(Literatura pro děti a mládež - 2.místo)
Kniha Cukrárna U Šilhavého Jima v seznamech
humor pro mládež knihovny knihovníci, knihovnice cukrárna bibliofilie, bibliofilství, knihomilstvíAutorovy další knížky
2018 | Cukrárna U Šilhavého Jima |
2016 | Chvála oportunismu |
2022 | Panna |
2021 | Odsunuté děti |
2011 | Frajer |
Mám ráda trempy, westerny, indiány, čtení, knížky, knihovny, nakladatelství Baobab. Miluju vaření a pití kávy. Mrzí mě to, ale dohromady mi to vůbec nefungovalo.