Čuprmani - Případ Zvíře přehled

Čuprmani - Případ Zvíře
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505669/bmid_cuprmani-pripad-zvire-ZF7-505669.jpg 4 4 4

Do městečka se nastěhuje nový kluk, pěkný cvalík a fanoušek Spider-Mana. Péťa, vyzáblý podivínský samotář z páté třídy, tak nechtěně přijde ke kamarádovi. Spajdy se snaží Péťu převychovat v superhrdinu a přesvědčit ho, aby v městečku společně našli padoucha, s nímž budou spravedlivě bojovat. Tím se zapletou do nebezpečného případu „vraždy“, v němž je zamotaný tajemný chlapík Zvíře, místní osobitý hospodský Pepé, ale i chlapců třídní učitel Papoušek. Stopy se sbíhají na skládce odpadu za městečkem. Paralelně s chlapci stejný případ vyšetřuje o dva roky starší Péťova sestra Monika, která se snaží stát se investigativní novinářkou. Její dějovou linii sledujeme prostřednictvím záznamů z jejího tajného blogu, sociálních sítí a přepisů videozáznamů. Originální humoristická detektivka ze současnosti je určena českým dětem na druhém stupni základních škol. Autorem je šéfredaktor časopisu ABC Zdeněk Ležák.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čuprmani - Případ Zvíře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Áňa 998
09.04.2023 4 z 5

Musím ocenit zajímavý příběh :-) Uteklo mi to rychle, už jenom díky velkým písmenům. Jen mi přišlo, že někdy jsou začleněna slova, která cílová skupina čtenářů úplně nemusí znát...

1alena1
22.01.2023 4 z 5

Kniha není špatná, četla jsem jí na střídačku s vnukem, ale úplně mě vyděsilo množství chyb v textu. Příběh zajímavý, čtivý, ale jak může nakladatelství pustit do tisku tolik chyb, to mě tak zklamalo. Je strašně špatné, když dětský čtenář narazí na tolik - překlepů - nebo jak to nazvat, tak co si dítě školou povinné pomyslí ? Že je zbytečné se věnovat češtině?
Prosím o zvýšenou pozornost tomuto !!! (nemám na mysli úmyslné chyby v textech přepisu z mobilu)


Mojepočteníčko
30.12.2022

• Dětský knížky zařazuju do svýho čtecího repertoáru moc ráda. Vypnu, odpočívám, tu a tam se zamračím nebo rozesměju nahlas. A přesně takhle to bylo s knížkou Zdeňka Ležáka – Čuprmani.

• Petr a Monika jsou sourozenci. Péťa je samotář a trochu podivín. Nemá kamarády a od spolužáků vyfasoval hned dvě přezdívky. Jenže pak potká Spajdyho, který se přistěhuje do jejich městečka. Věří, že je superhrdinou a o tom samém se snaží přesvědčit i Péťu.

• Monika sice kamarádku má, ale co si budeme, holčičí kolektiv je prostě někdy náročnej. O tom, co chce jednou v životě dělat, má jasnou představu. A protože si investigativní novinařina žádá mnoho zkušeností, při první příležitosti se vrhne do akce.

• Moc se mi líbil Moničin nadhled nad mnohdy protivnými spolužačkami. Uměla rozlišit, co je a není správný nebo dát kamarádce druhou šanci. Spajdy zase věřil sám v sebe, i když se mu spolužáci mnohdy posmívali kvůli nadváze. Pichlavé poznámky hodil za hlavu a k obdobnému postoji se snažil vyburcovat i zakřiknutého Péťu. Nejsem detektivní nadšenec, proto se mi zápletku předčasně rozluštit nepodařilo. Opravdu – nedala jsem to ani v dětský knížce :) .

• Jedinou věcí, která se mi na příběhu nelíbila byl způsob, jakým maminka viděla svého syna. Nedokážu si představit, že bych svoje dítě někdy nazvala stejně.

• Pokud se rádi vracíte do dětských let a ještě radši zavzpomínáte na dobrodružství, která jste při svých toulkách denně zažívali, pak věřím, že se vám knížka bude moc líbit. A dětem zrovna tak :) !

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čuprmani - Případ Zvíře v seznamech

v Přečtených6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x