Cval rytířských koní přehled

Cval rytířských koní
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300420/mid_cval-rytirskych-koni-F2N-300420.jpg 4 218 218

Orel a lev série

1. díl >

První díl volného cyklu historických románů je věnován období vlády Lucemburků na českém trůně. Na plastickém pozadí rytířských turnajů, dvorských intrik a lásek, se snaží autorka přiblížit i vnitřními a citovými zmatky poznamenaný život obou panovníků, Jana Lucemburského a Karla IV.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cval rytířských koní. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
13.03.2025 5 z 5

Historie se mi líbí

Lufiik
04.12.2024 1.5 z 5

Můj první audioposlech. Mluvený hlas mě do dějství historie hravě vtáhl. Kdyby nebylo čtenářské výzvy, tak o knihu ani nezavadím. Takový můj výstup z komfortní zóny. Mé dojmy jsou 50/50. Historický kontext mě velmi zajímal, ale místy to bylo pro mě dost nezáživné a komplikované pro pochopení vazeb mezi postavami a celkovým dějstvím. Asi to není můj šálek kávy.

slunicko1958
20.02.2024 5 z 5

Mám historické romány ráda a dějepis byl ve škole vždy můj oblíbený předmět. I proto mě tento román tak bavil.
Krásná čeština, lehké a srozumitelné vyjadřování i hluboké historické znalosti paní spisovatelky mě nadchly. Občas se mi zamotala hlava z toho množství jmen, ale to byl můj problém. Navíc jsem se brzy orientovala, občas za pomoci internetu.
Těším se na další díly série.

Kniha Cval rytířských koní v seznamech

v Mé knihovně169x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)