Cybercomics přehled
Egon Bondy (p)
Co odhalila Vera - počítačová mistryně - v supertajné zprávě? Kde bude stát lidstvo 21. století? Povznesla jej virtuální realita, věda, ekonomický systém? Dá se cestou tao? Či je definitivně v ...? To jsou otázky sci-fi románu proslulého to filosofa. Krásná počítačová hackerka je vyzvána, aby v cyberprostoru zachytila supertajnou poradu vládců, dekódovala její obsah a ten předala druhé straně. O tajné jednání má zájem i Mafie, která hackerku přinutí ke spolupráci. Odhalení závěrů porady vede k zničení jedné z mocností, nicméně průběh událostí vede hackerku k angažování se ve prospěch dobré věci, které ji stojí život. Svůj osud přijímá odevzdaně, protože se seznámí se zen-buddhismem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cybercomics. Přihlašte se a napište ho.
Veľký Filozof a Mysliteľ svojej doby.
Svet Cybercomics je farebný, stále sa tam niečo deje a hlavne plný otázok medzi riadkami. Cyberpunk je moje a môžem potvrdiť, že Punk a aj to Cyber sa tam nachádza.
Autor často čerpá z nedávnych historických udalostí a prekladá ich do predstavy blízkej budúcnosti, kde je im pridávané na intenzite skrz prežívanie hlavnej postavy.
A k tomu prežívaniu vás donúti. Nie pre to, že sa budete s ňou ľahko identifikovať... Hlavne tými otázkami, a skúmaním jej rozhodnutí.
A ten Punk som najviac vnímal v autorovej otvorenosti a uvoľnenost. Celé mi to prišlo ako keď som videl budhistického mnícha si v úplnom kľude pred všetkými zapálil cigaretu, lebo sa na nič nemusí hrať. Ak je to aspoň trochu zrozumiteľné...
Toto dielo je jazda, ktorú môžem s čistým svedomím odporúčať ďalej.
Kniha Cybercomics v seznamech
kyberpunk hackeři kyberprostor rozhlasové zpracování
2007 | Bratři Ramazovi |
1991 | Invalidní sourozenci |
1997 | Cybercomics |
2006 | Šaman |
2006 | Buddha |
Podle některých je Bondy velký filozof a vizionář, podle jiných egoistickej bezpáteřní z**d. Smiřme oba tábory. Proč by nemohlo platit jedno i druhé dohromady? Román jsem si užil, ale četl jsem legendárnější. Nějak jsem si celou dobu nemohl odmyslet, že to jsou slova ožralého komunisty.