Cyklokomiks: Ilustrovaný průvodce životem na dvou kolech přehled
Dave Walker
Zábavné stripy ze světa cyklistiky pro profíky i pro hobíky, v nichž se o této oblíbené outdoorové činnosti dozvíte ledacos nového a zároveň si připomenete, co k ní neodmyslitelně patří.
Literatura světová Komiksy Hobby
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
The Cycling Cartoonist: An Illustrated Guide to Life on Two Wheels, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cyklokomiks: Ilustrovaný průvodce životem na dvou kolech. Přihlašte se a napište ho.
Nemám nic proti minimalismu a zjednodušenému kresebnému stylu podléhajícímu nějaké stylizaci, nicméně i na tom lze poznat, že kreslíř umí. Netvrdím že Dave Walker, jenž za tímto dílem stojí, kreslit neumí (to by mu pak jeho stripy - jakkoli stripy moc nepřipomínají - nepublikovali v řadě sportovních periodik, jak se dočtete na zadní straně), jen mi prostě jeho značně odosobněný styl příliš nesedl. Zde to opravdu působí, jako by náhodný milovník cyklistiky uchopil tužku a jal se vytvářet „třeskutě vtipné“ obrázky s tipy a triky ohledně jeho oblíbeného sportu.
Místy je to i přes negativa opravdu povedené a úsměvné, místy zase poněkud prostoduché a předvídatelné. Nejmenovaný komentář zde na databázi uvádí, že kniha má jasné datum spotřeby. A je to pravda. Cyklokomiks si tak užijí snad jen absolutní fanatici do ježdění na kole, jenž tímto koníčkem opravdu žijí. Pokud však na kolo vyrážíte jen v létě během dovolených, kdy dofouknete duše a oprášíte zašlý cyklodres, pořízení tohoto dílka si rozmyslete...
Cyklisté se sice nejednou zasmějí nad pravdivostí některých situací, avšak kniha má jasný datum spotřeby.
Knižní novinky (20. týden)
12.05.2019
Kniha Cyklokomiks: Ilustrovaný průvodce životem na dvou kolech v seznamech
Dětem se líbilo, i my dospělí se nasmáli u některých stripů. Je to oddychovka. Žádné hluboké čtení. :)