Ďáblova nevěsta a další příběhy přehled

Ďáblova nevěsta a další příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481519/bmid_dablova-nevesta-a-dalsi-pribehy-VXi-481519.jpg 4 81 81

Hellboy série

< 11. díl >

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA Hellboy se v téhle knize bude muset vypořádat s masožravým domem, egyptskými bohy, hordou nemrtvých, pohanskými kulty, upířím mexickým wrestlerem a s ďábelskými mimozemšťany. To vše ve sbírce prací hvězdných kreslířů Mikea Mignoly, Richarda Corbena, Kevina Nowlana a Scotta Hamptona.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Bride of Hell and Others, 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova nevěsta a další příběhy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

Hor89
23.02.2023 3 z 5

Předposlední díl Hellboye je opět povídkový. Úvodní Hellboy v Mexiku má výborný příběh, velkým mínusem je pro mě divně stylizovaná kresba. Následující Dvojprogram zla je celkem povedený, hlavně Egyptská část se Sobekem. Třetí Spící mrtví zaujmou jak příběhem, tak zajímavou kresbou. Ďáblova nevěsta je po příběhové stránce nezajímavá a nudná, kresba se mi také moc nelíbila. Přeposlední povídku Whittierův odkaz nezachránila ani Mignolova kresba. Poslední povídka s UFO se mi do Hellboy universa nehodila příběhem ani kresbou.

sgjoli
14.02.2021 4 z 5

Stejně jako u předchozích svazků s povídkami, i tady platí, že některé povídky mne bavily méně, některé zase fakt hodně. Takže 4 hvězdy v hodnocení jsou podle mne adekvátní. Tentokrát pro mne tím TOP bylo následující: Hellboy v Mexiku, Spící mrtví a Dvojprogram zla.
Vlastně mne pořád nepřestává fascinovat, jak Mignola ve scénářích k jednotlivým příběhům dokáže přimíchat vždy něco nového, co ještě dříve neukázal. A také to, že i když pracuje s různými kreslíři, kteří mají v některých aspektech odlišný styl, stejně to tou kresbou dokáže zůstat koherentní a celý svazek jakožto celek pokaždé pracuje skvěle dohromady. To je prostě pecka, klobouk dolů!
A samozřejmě se těším na další svazek. :-)


Terva
29.12.2019 4 z 5

Lucifere, Astarote, Belzebube,
i vy všichni nižší
princové a služebníci,
vzývám vás, odpovězte mi,
neboť síla má je nezměrná.

Jedná se o povídkovou knihu. Komentáře k povídkám samostatným si můžete přečíst zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Zase taková ta všehochuť kreslířů, kdy styl střídá styl. Asi nejlepší po Mignolovi je kresba Richarda Corbena. Zdá se mi taková temnější a plastičtější, skoro do 3D vsunutá kresba. Velká část povídek v této sbírce má perfektní pointy. Celkově to však není nejzábavnější sbírka v této sérii. Snad jen mimo desátou knihu, kterou zatím nevlastním. „Paskřivec a další příběhy“ jsem zatím neměl tu čest číst.

Citát: A do hajzlu! (Sullivanova odměna)

Na druhé straně zas musím přiznat, že se mi spousta neMignolovských kresb líbila a jsem z nich vlastně nadšen. Všichni ti, co se podílejí na kresbě v tomto svazku jsou dobří umělci a jejich příběhy prostě do univerzy Hellboy patří. Není to sice na sto procent, ale jako celek si to čtyři hvězdy zaslouží.

Citát: Pochovali jsme ho na nedalekým hřbitůvku. (Hellboy v Mexiku)

Z příběhů jsem vybral 15 citátů a vložil je umělcům na jejich profily. Při čtení jsem poslouchal švýcarskou folkmetalovou skupinu Eluveitie a mix písní z osmi studiových albumů. Do tohoto komentáře jsme přidal jen pár citátů a žádnou ochutnávku. Pokud chcete malé ochutnávky, hodnocení a komentáře k samostatným povídkám, tak se nasměrujte na kolonku „Povídky“ u této knihy.

Citát: Ten chlápek se na mě chvíli tak legračně díval....a pak se změnil v kostru. Řeknu vám, přál bych si, aby to vždycky bylo takhle snadný. (Busteru Oakleyovi se splní přání)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďáblova nevěsta a další příběhy v seznamech

v Přečtených101x
v Doporučených7x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x