Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky přehled
Zdeněk Jirotka ml.
Práce v malé soukromé detektivní agentuře má jednu nevýhodu - nelze totiž nijak ovlivnit počet nových případů. Někdy je jich tolik, že se zoufale nestíhá, jindy zase přijdou celé týdny, kdy není do čeho píchnout. Kniha Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky zahrnuje celkem devatenáct příběhů a čtenáři se v ní opět setkávají s detektivem Jiřím Hadrbolcem. Společně s kolegou se věnují např. nudnému sledování chlapíka, který se místo doma ohlášené služební cesty ubytoval v penzionu se svou milenkou, nebo vyšetřování případu bez klienta. Podobně jako u titulu Bezdomovec s titulem a jiné povídky okořenil Antonín Jirotka nápadité detektivní zápletky suchým anglickým humorem. Některé případy jsou totiž spíše trapné záležitosti, ale co naplat – soukromá detektivní agentura musí být z něčeho živa.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky. Přihlašte se a napište ho.
Jak už psali ostatní - milé čtení na cestu do práce nebo na dobrou noc před spaním. Mile napsáno. Škoda, jen, že je kniha tak krátká.
Knižní novinky (6. - 11.3.)
06.03.2017
Kniha Ďáblovo hnízdo a jiné detektivní povídky v seznamech
2014 | Bezdomovec s titulem |
1987 | Antuka má barvu krve |
2018 | Vražda za oponou |
1984 | Dlouhý stín |
1987 | Podíl na strachu |
Souhlasím s tím, že je to příjemné čtení, ale to je s pozitiv asi tak všechno. Pokud si potřebujete jen vyčistit hlavu a nepřemýšlet, pak vám knihu doporučuji. Jinak to beru jen jako psaní pro psaní, bez hlubší myšlenky a tak trochu o ničem. Možná, že mé spíše negativní hodnocení vypadá neadekvátně k uděleným třem hvězdám. Oddechnout jsem si však oddechl, hlavu si pročistil, takže svou úlohu kniha koneckonců splnila.