Dál nechoď! přehled

Dál nechoď!
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474391/bmid_dal-nechod-JAQ-474391.jpg 5 125 125

Po úspěšném krimi románu "Poslední nadechnutí", se kterým se Václav Křivanec téměř čtvrt roku držel na vrcholu žebříčku thrillerů v hodnocení databáze knih, přichází autor s novou detektivní knihou Dál nechoď! Tentokrát nás zavede do českého prostředí, konkrétně na Berounsko. Když je pod skalním masivem nalezena mrtvola mladé dívky, vypadá to na jasnou sebevraždu. To by ovšem mrtvá nesměla být bez spodního prádla a neležela by o několik metrů dál, než bývá v těchto místech u sebevražd obvyklé. Také podivné skvrny na jejím oblečení vyvolávají u vyšetřujících policistů mnohé otázky. Co se skutečně stalo a kdo dívku a další následující oběti zavraždil? To musí zjistit svérázná dvojice detektivů z Prahy. V pátrání bude nezbytné se ohlédnout až do temné minulosti, aby se po letech dostalo na světlo to, co mělo zůstat navždy pohřbené…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dál nechoď!. Přihlašte se a napište ho.

sakro
05.11.2024 5 z 5

Před časem jsem přečetl krimi Sagittarius od autora, o kterém jsem do té doby vůbec neměl ponětí. Jelikož mě kniha nadchla, což si můžete dohledat v mém komentáři, rozhodl jsem se přečíst si knihu předchozí, což je právě Dál nechoď. Kupodivu jsem v té době knihu nesehnal ani na žádném antikvárním e-shopu, ani v knihovně. Naštěstí se za pár týdnů objevila, tak jsem po ní bez váhání sáhl a hned po doručení jsem se pustil do čtení. Musím uznat, že úspěch Sagittaria nebyla žádná náhoda. Prostě pan Křivanec umí a to mi nikdo nevymluví. Napsáno příjemným civilním jazykem bez zbytečných pseudouměleckých pokusů, děj se logicky posouvá, ale přitom vás občas nečekaně překvapí. A stejně jako v životě se i tady vyskytují předem jasná a odhadnutelná chování některých postav, ale není to na závadu, protože to přesně zapadá do celkového kontextu příběhu. I v tomto případě nemohu hodnotit jinak než pěti hvězdami a doporučením k četbě, i když asi jen milovníkům detektivek.

J0hn
28.09.2024 5 z 5

Dobrá detektivka. Sice příběhu něco chybělo, ale zase se to odehrávalo ve Svatém Janu pod Skalou, Plzni, Berouně... takže za mě hvězda navíc a máme tu plný počet.

pifffka
09.09.2024

Nějak nechápu to vysoké hodnocení. Zdlouhavé vyšetřování a odhalování vraha, jehož identitu spisovatel odhalí po několika stránkách. No a na konci je ještě vše velmi podrobně vysvětleno, to kdyby asi čtenář nepochopil.

Ocenění knihy (1)

2021 - Cena Jiřího Marka (Detektivka)

Kniha Dál nechoď! v seznamech