Dáma a zbojník přehled

Dáma a zbojník
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112983/dama-a-zbojnik-112983.jpg 4 40 40

Dvor anglického kráľa Karola očarí svieža krása novej dvornej dámy. Dievča však netúži oddávať sa dvorným radovánkam. Nevie zahnať z mysle obraz statočného zbojníka, ktorý ju kedysi vytrhol z rúk surového násilníka. Ani intrigy kráľovej milenky jej nezabránia odvrhnúť predsudky a vykročiť v ústrety šťastiu.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma a zbojník. Přihlašte se a napište ho.

Hradčiatko
16.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Knižný príbeh je omnoho uveriteľnejší a košatejší než jeho sfilmovaná podoba, ale spočiatku som bola pri čítaní sklamaná, že Čierna maska sa zmenil na Biele hrdlo, ten pseudonym mi neprišiel natoľko romantický, i keď rozhodne dejovo omnoho logickejší. Zároveň konanie vedľajších postáv, jeho dôvody a dôsledky boli rozpracované primerane detailne a uveriteľne a netvorili také výkriky do prázdna ako vo filme. Taktiež záver vyznel primeranejšie v knižnej verzii, ale chápem, že na filmovom plátne nejde podchytiť všetky dejové linky. Vyrástla som s týmto dielom, hrali sme sa na Pantheu, Lucia, kráľa, ničomného Rudolfa, súboj so zloradným (krátko-) manželom, súdy a popravy ako deti a mám na to naozaj nádherné spomienky :)

Artep071
08.06.2024 2 z 5

Jaj... To bylo vskutku naivní a hloupoučké.

dracek 07
24.03.2021 5 z 5

Knihu jsem mela nekolik let v knihovne az ted jsem ji precetla , znam jeji filmove zpracovani , ktere je moc hezky natocene ..V knihach je toho vzdycky vice ...pro fim byl konec upraveny jinak nez v knize ...za me kniha I film ???? ❤

Kniha Dáma a zbojník v seznamech