Dáma s hedvábnou maskou přehled

Dáma s hedvábnou maskou
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12467/bmid_dama-s-hedvabnou-maskou-9lf-12467.jpg 4 70 70

Penitence Hurdová a mor vstoupili do Londýna téhož dne, léta páně 1664, kdy léto bylo nejteplejší, na jaké si současníci pamatovali. Penitenci bylo osmnáct a nesla si kabelu pošitou korálky. Mor přicestoval ve zvířecí srsti a byl stejně starý jako hřích. Penitence, přísně vychovaná v americké puritánské rodině se díky vrtošivému osudu ocitá v londýnském nevěstinci v Psím dvoře, kde ji zaměstnají jako švadlenu. Vír jejího osudu se začne otáčet jako zběsilý. Do domu naproti se přistěhuje šarmantní herec. Penitenci, která koktá, a proto skoro nikdy nemluví, se posmívá, ale navrhne jí, že ji začne učit mluvit. Ukáže se, že Penitence se přestane zakoktávat, když si nasadí hedvábnou masku a hraje roli... Ďábelsky napínavý děj románu čtenáři nedovolí knihu odložit dřív, než dojde k poslední stránce.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

The Vizard Mask, 1994

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma s hedvábnou maskou. Přihlašte se a napište ho.

Paulika419
23.01.2025 4.5 z 5

Paní spisovatelka je puntičkář a samozřejmě se svou novinářskou praxí se pustila do náročné knihy se spoustou postav které čtenář občas přehlédl .Dílo je obsáhlé a nečte se týden.Ale co rozhodně zaujalo každého tak morová epidemie.Tak dokonalé vystižen krok za krokem od prvního případu,postupné karantény,nakažení a umírání mě pohltilo.Samozřejmě i orgie při kterých se dostal Vilém Oranžský do nepříjemné situace mě zase pobavila. A povstání náboženských rivalů které byly pro Anglii na denním pořádku tvořily velkou část knihy.K hlavním hrdinům přistupovala spisovatelka s opatrností.Nikdo neměl všechny klady tak to u každého má být.

jitka7326
22.09.2024 2 z 5

Trápení. Přestože některé postavy mají skutečné předlohy, kniha mě moc nebavila. Místy nudné, vleklé vyprávění, dočetla jsem jen kvůli tomu jak dopadne setkání s Henry Kingem.

cukrovka
15.10.2023 4 z 5

Velmi zajímavý příběh. I přes trochu nudný začátek je knížka čtivá. Na životním příběhu Penitenc, která byla vychovaná v Americe v rodině puritánů a přijíždí za tetou do Anglie, se dozvídáme kousek z historie Anglie 17.století - přes velkou morovou epidemii v Londýně až po boj o anglický trůn. Nejsme ochuzeni ani o romantiku.

Kniha Dáma s hedvábnou maskou v seznamech

v Mé knihovně125x