Dámy z Missalonghi přehled
Colleen McCullough
Dámy z Missalonghi je pôvabný komorný príbeh troch žien žijúcich v malom mestečku Byron na úpätí austrálskych hôr. Hlavná hrdinka Missy Wrightová je tridsaťtriročná slobodná žena, chudobná príbuzná najbohatšej rodiny v meste. Spolu so svojou matkou a telesne postihnutou tetou žije svoj pokojný, nudný život. Chudoba, ktorá ich sprevádza, je zavinená nespravodlivým rozdelením dedičstva. Majetok pripadol mužským členom rodiny, ktorí bezcitne využívajú svoje postavenie. Skromná, pokorná Missy je, zdá sa, odsúdená na bezútešnú budúcnosť. No príchod životaschopnej sesternice zo Sydney všetko zmení. Zatiahne Missy do svojich plánov a ukáže jej život z inej strany.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dámy z Missalonghi. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná kniha, dobře napsaná. Jak už bylo uvedeno níže, spíš se jedná o poklidné vyprávění a zajímavý příběh. Podle mého názoru tato kniha zaujme hlavně ženy se smyslem pro romantično :-).
Tři hvězdičky nebo čtyři? Mám ráda tyhle poklidné příběhy z poklidného maloměstského prostředí, také Una se mi líbila, ale poslední třetina knihy připomínala spíš osnovu. Každá událost po družičkové oslavě stála za rozepsání a u posledního rozhovoru s Unou jsem záměr autorky nepochopila :-( Hmmm, takže 3
Kniha Dámy z Missalonghi v seznamech
2004 | Ptáci v trní |
1994 | První muž Říma |
1995 | Koruna z trávy |
2005 | Říjnový kůň |
1999 | Caesar: leťte kostky! |
Mně příběh nezaujal vůbec a byla jsem několikrát v pokušení knihu odložit - kdyby nebyla tak útlá, asi bych to udělala. Souhlasím, že je to pěkně čtivé, avšak co se samotného děje týče...: něco mezi Adamsovou rodinou, 101 dalmatiny a Pýchou a předsudkem. Charakter postav nepropracovaný, jsou buď ryze kladné či ryze záporné, vývoj povah skokový (ze submisivní poslušné dcerušky je rázem prostořeká odvážná bojovnice - tato přeměna "jen" na základě četby románů), chování postav jen těžko uvěřitelné, že by se takto někdo choval v reálném životě (i když v minulosti) a navíc to duchařské zakončení! Ani jedna z postav mi nebyla sympatická. Vzpomínám, že Ptáci v trní se mi před lety, nesmírně líbili, seriál též, teď zvažuji, zda si je nepřečtu znovu, abych se ujistila, že se mi líbí stále.