Irská šaráda přehled
Colin Bateman
Dan Starkey série
1. díl >
Belfastský novinář na volné noze Dan Starkey se v pátek večer opije, v opilosti se nechá svést krásnou neznámou a jeho žena Patricie ho vyhodí z domu. Nová dívka pozve Starkeyho k sobě, ale je krátce nato zavražděna a nešťastný novinář se stane hlavním podezřelým. Mezitím Patricii unese jeden z mnoha teroristických gangů z Belfastu a Dan ji musí zachránit. Ukáže se, že zavražděná dívka měla nevědomky u sebe kompromitující materiál, který může zničit pěkných pár politiků a zvrátit jak pečlivě připravované volby, tak i důležitou vládní mírovou iniciativu. Dan Starkey neví, proč mu jdou gangy ostrých hochů po krku, neví, proč se o něj najednou zajímají politici, on si chce jenom zachránit krk a najít Patricii. Pokud možno ještě živou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2004 , Mladá frontaOriginální název:
Divorcing Jack, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Irská šaráda. Přihlašte se a napište ho.
Sean na mušce se mi líbil o něco více, ale i tato kniha je dobrým čtením. Seznámila jsem se s obdobím, kdy ve Velké Británii řádila IRA, to bylo pro mne nové. Zločiny jsou prostě páchány v každé době a za každého režimu. A politici se neustále tváří, že jim záleží jen na našem blahu, ale ve skutečnosti myslí jen na svůj prospěch. Za použití všech legálních i nelegálních prostředků.
Kniha Irská šaráda v seznamech
Bohužel, mimořádné zklamání. Průměrná, nudící záležitost. Ještěže to Mr. Bateman nevzdal a napsal Zpropadené pátery!