Sběratel nevěst přehled
Ted Dekker
Brutální psychopat si pořizuje sbírku mladých dívek. Bohužel mrtvých.... Kriminální thriller o pátrání po zrůdném sériovém vrahovi, který své ženské oběti aranžuje do podivných pozic a nechává u nich šifrované vzkazy. Román začíná nalezením už čtvrté vrahovy oběti. Stejně jako v předchozích případech jde o nadprůměrně krásnou ženu, kterou vrah nechal vykrvácet a její tělo naaranžoval do podoby, připomínající renesančního anděla. A stejně jako u předchozích i u ní nechal záhadný vzkaz - jakousi báseň plnou biblických narážek. Agent FBI Brad Raines sbírá fakta a přemýšlí o způsobech a okolnostech vrahových činů, zatímco psycholožka Nikki Holdenová sestavuje pravděpodobný obraz pachatelovy pokřivené, ale i nadprůměrně inteligentní duše. A vrah si zatím špehýrkou vyhlíží další oběť..... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2011 , MetaforaOriginální název:
The Bride Collector, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel nevěst. Přihlašte se a napište ho.
Když se mi tahle kniha dostala do rukou, vůbec jsem netušil, že by mělo jít o druhý díl série. Nikde se to totiž nedočtete a ano, v příběhu je pár náznaků, ale není to nic, bez čeho byste nepochopili děj knihy. Ten je totiž naprosto základní a obyčejný. I ten námět je takový nijaký, vyčpělý a neoriginální. Na světě je dost kriminálek na to, abyste nemuseli marnit svůj čas s podprůměrem.
Panejo, už dlouho se mi nestalo, abych se do čtení musela nutit a zvažovat, jestli to za to stojí a mám knihu vůbec dočítat. V tomhle příběhu jsou všichni blázni (korektně řečeno asi psychotici) a dokola se omílá jak se zrovna cítí (což při hledání vraha ohromě pomáhá...), FBI je neschopná a celé se to strašlivě vleče. Závěr je sice o trochu svižnější, ale ani ten to nezachrání s ohledem na to, že v tu dobu mi životní osudy hlavních postav byly už celkem jedno. Omlouvám se, ale tohle mě fakt nebavilo.
Kniha Sběratel nevěst v seznamech
detektivní a krimi romány sérioví vrazi FBI
2011 | Sběratel nevěst |
2010 | Dcery Lamače kostí |
2011 | Hřbitov pátera Hansena |
Padouch to nemá v hlavě v pořádku. Jeho zálibou se stala přeměna žen živých v ženy mrtvé.
Za souseda ho nechcete, ale jeho příběh sledujete od začátku do konce, protože na něm "něco je."
Zároveň mi trochu vadili někteří členové "vyšetřovacího týmu." Autor (asi záměrně) používá čím dál tím podivnější hrdiny, aby je zapojil do tak zvaně normálního světa.