Dar jitra prvního přehled

Dar jitra prvního
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121552/dar-jitra-prvniho-121552.png 4 63 63

Psychologický román s autobiografickými prvky sleduje ve vzpomínkách hrdinky každý okamžik nepříliš vydařeného nerovného manželství dvou intelektuálů. Je to příběh zralé ženy, která na prahu nového manželství sčítá minulé prohry a pokouší se najít jejich smysl a poučit se z nich. Z jejího vyprávění vyvstává portrét rozporuplné osobnosti jejího manžela a žena dochází k poznání, že se od zkušenosti této trýznivé lásky nemůže nikdy docela osvobodit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dar jitra prvního. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

jprst
07.04.2021 3 z 5

Jedna z poměrně oblíbených knih ženské části naší rodiny, ale za mne docela propadák, takže když to zprůměruji, dá to s bídou na tři hvězdy. A mé doporučení? Spíše bych se tomu vyhnul.

Nina762
23.12.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, je poutavá, čtivá. Autorka patří k mým oblíbeným. V dějové linii vztahu dvou hlavních protagonistů mi vadila pouze zápletka s revolverem a vzpomínkové intermezzo o znásilnění - neznásilnění německé dívky. Realističteji by působilo vykreslit deziluzi vztahu a jeho následný rozpad pouze na podkladě psychické lability prvního manžela. Rovněž v závěru se domnívám, že by realističtěji působilo, pokud by hlavní hrdinka dala šanci novému vztahu nebo se vrátila k manželovi než volila život v osamění spojený s psychicky deprimujícím rozpitváváním přechozího vztahu.


1alena1
26.08.2020 5 z 5

Kniha od "PANÍ SPISOVATELKY" napsaná neskutečně bohatou a krásnou češtinou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dar jitra prvního v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit3x