Dar přátelství přehled

Dar přátelství
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346179/bmid_dar-pratelstvi-CpO-346179.jpg 4 42 42

Kam až sahá přátelství? A kdy je načase, abychom přestali létat za oceán kvůli někomu, kdo by pro nás nepřeskočil ani louži? Hilary a Colette jsou dlouholeté přítelkyně, jejichž přátelství je však velmi nevyvážené. Zatímco Hilary je kdykoli ochotná pomoci či poradit, Colette svou přítelkyni dlouhá léta využívá. Hilary žije šťastným životem, naplněným starostí o rodinu a prací, ale není jí zatěžko pomoci přátelům v nouzi. Colette, rozmazlený jedináček z bohaté rodiny, je však zvyklá jen brát. Hilary má naštěstí i skutečného, věrného přítele Jonathana a dobře ví, jak má pravé přátelství vypadat, ale přesto jí trvá velmi dlouho, než se rozhodne pro radikální řez.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art

A Time For Friends, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dar přátelství. Přihlašte se a napište ho.

Danago
22.11.2022 4 z 5

Velmi dobře napsaný román o přátelství. Kniha je čtivá a opravdu odpočinková, takže žádné velké drama tu nenajdete,je to vykreslený život , tak jak ho může zažít kdokoli z nás. Najdete tu jak rovnocenné přátelství, tak něco, co se s tím pravým přátelstvím úplně nazývat nedá a přece se to dost často děje. Romantiku tu úplně nenajdete, což je za mě velké plus. Do příběhu je velice nenásilně zasazena tématika zneužití děti hlavně chlapců a jak se s tím dál žije velmi těžko. Téma očekávání rodičů , která kladou na své děti , téma stáří, kdy tytéž děti nyní rodiče potřebují. Téma opakujících se vzorců výchovy. Téma sobectví a naopak otevřených srdci.
Podle mě velmi dobře napsaná knížka.

Martinaa24
19.09.2022 4 z 5

Moc pěkný příběh o přátelství. Do detailu popsaný příběh a moc sympatická mi byla postava Hilary. Velmi oddechové čtení, které neurazí.

KatkaHutyrová
14.08.2022 4 z 5

Příběh jednoho velkého přátelství a dvou zcela odlišných životů. Moc pěkné, odpočinkové čtení, které v sobě ukrývá velké poselství.
Knížka se dobře četla a oceňuji to, jak se autorka snažila precizně popsat životy obou hlavních hrdinek - začala už v dětství. Čtenář má díky tomu dostatek času a může se rozhodnout, které z žen bude případně "fandit."
Některé pasáže mi přišly zbytečné a pořád dokola, chvílemi jsem se nudila. Za to odebírám jednu hvězdičku.
Celkově ovšem knihu hodnotím skvěle a určitě doporučuji k přečtení. Oddechovka, která donutí k zamyšlení.

Kniha Dar přátelství v seznamech

přátelství