Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců přehled
Kieron Gillen , Jason Aaron
Darth Vader, všemi obávaný sithský lord, nelítostně stíhá povstaleckého pilota Luka Skywalkera, zodpovědného za zničení Hvězdy smrti, mocné zbraně Impéria, do níž císař Palpatine vkládal velké naděje. Vader se vydává po Lukových stopách až na planetu Vrogas Vas, kde se nachází prastarý chrám Jediů, kam se mladý Skywalker vypravil, aby pohlédl do slavné minulosti Řádu. Mocný Sith se na Vrogas Vasu střetne s povstaleckými jednotkami i se svým nesmiřitelným rivalem, ambiciózním velitelem Karbinem, jenž chce Vadera zlikvidovat, aby mohl zaujmout jeho místo po císařově boku… Povstalecká aliance zatím pokračuje ve snaze o naplnění svého poslání osvobodit galaxii z imperiálního područí. Nejenže usiluje o zajetí Dartha Vadera, ale jeden z jejích tajných agentů se pokusí i o atentát na samotného císaře…... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2019 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Star Wars - Darth Vader: Vader Down, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců. Přihlašte se a napište ho.
Oproti předchozímu dílu mírné zklamání. O Darthu Vaderovi je v podstatě jen první komiks, dialogy (nebo spíše „bubliny“) jsou zvláštní a i ta kresba je jakási divná.
Vader sestřelen
Setkání dvou týmů a jejich protipólů. Doslova - robot proti robotovi, Wookiee proti Wookieemu. Oproti předcházejícím dvěma knihám (Skywalker útočí a Stíny a tajemství) je děj jednoduchý, akční, nepřekvapivý a není nutné googlit reálie světa Star Wars. Jde o čistou akci, kde napřed stojí "akční antihrdina" Darth Vader sám proti loďstvu i armádě a následně všichni zapojení hrdinové porůznu bojují. Vše se odehrává na tajemné planetě, která má zajímavou minulost, o ní se ale bohužel v mlhách války nic pořádného nedozvíme.
Zajímavým atributem komiksu je střídající se kresba ve dvou docela odlišných stylech, kdy osobně dávám přednost oné umělečtější "bílé částí" Mika Deodata.
V utajení
Krátké doplnění chybějícího děje pro lepší pochopení závěrečné části knížky. Takový krátký komiksový Rogue One - stylem, nikoli příběhem, ten směřuje jinam - kde si užijeme i pořádného temného galaktického Machiavellismu.
Věznice povstalců
Bohužel o řád horší i méně přehledný grafický styl a velmi jednoduchý děj, který na předchozí sešity tedy moc nenavazuje. Moc mi nesedí ani jeho nikam nevedoucí pointa.
Kniha Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců v seznamech
Nicméně kdyby tam bylo více Vadera bylo by to lepší.