Dášeňka čili Život štěněte přehled

Dášeňka čili Život štěněte
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137986/mid_dasenka-cili-zivot-stenete-6VZ-137986.jpg 5 2889 2889

Dášeňka byla nejdříve takové úplně malé bílé nic, ale pila, spala, hrála si, kousala, zvědavost jí nedala, aby nezkoumala okolí, a tak se z roztomilého štěněte postupně vyklubala slečna Dášeňka. Tohle všechno reportážním stylem zapsal, ve fotografiích a ilustracích zaznamenal a doplnil vtipnými komentáři a psími pohádkami speciálně pro Dášeňku už v roce 1933 Karel Čapek. Zde se nadčasovost potvrdila oblibou u stále nových čtenářských generací.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dášeňka čili Život štěněte. Přihlašte se a napište ho.

uxor
29.09.2024 5 z 5

Vyrůstala jsem na vesnici a tam byl (je?), život k zvířatům nemilosrdný.
Pes patřil ke každé chalupě, aby hlídal ( na řetězu, ach jo) a kočky aby chytaly myši.
A to nechci mluvit o králících, husách, kuřatech a čunících a jejich smutném konci.
Starala jsem se od malička o zvířetstvo a (bohužel) milovala ho. A i když se ze mne nestal vegetarián, měla jsem k tomu nakročeno (maso jsem schovávala pod knedlíky, brambory nebo pašovala v ubrousku a promastěné kapse, můj tehdejší pejsek Žulíček se měl dobře.
Dášeňka a Pudlenka byly a jsou mé milované knihy z nejmilovanějších.
Psi jsou nedílnou součástí celého mého života ( nebudu psát, že mám psy, to spíš oni mají mě) a vždy, když mě opustí, prožívám stejné pocity jako pan Čapek.

Blanc2301
25.07.2024 5 z 5

Krásné.

Kolikrát jsem si připadala jako maminka Iris, když po mně děti skákaly.
Pohádky, které maminka Iris vyprávěla Dášeňce, jsou prostě kouzelné.

Vlk222
17.07.2024 5 z 5

Myslím, že se napříč generacemi nenajde dítě, kterému by se tato knížka nelíbila. Nedávno jsem se k ní vrátil s vnuky a oživil si krásné pocity, které jsem jako malý při čtení prožíval.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Kniha Dášeňka čili Život štěněte v seznamech