Dášeňka čili Život štěněte přehled
Karel Čapek
Dášeňka byla nejdříve takové úplně malé bílé nic, ale pila, spala, hrála si, kousala, zvědavost jí nedala, aby nezkoumala okolí, a tak se z roztomilého štěněte postupně vyklubala slečna Dášeňka. Tohle všechno reportážním stylem zapsal, ve fotografiích a ilustracích zaznamenal a doplnil vtipnými komentáři a psími pohádkami speciálně pro Dášeňku už v roce 1933 Karel Čapek. Zde se nadčasovost potvrdila oblibou u stále nových čtenářských generací.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dášeňka čili Život štěněte. Přihlašte se a napište ho.
Krásné.
Kolikrát jsem si připadala jako maminka Iris, když po mně děti skákaly.
Pohádky, které maminka Iris vyprávěla Dášeňce, jsou prostě kouzelné.
Myslím, že se napříč generacemi nenajde dítě, kterému by se tato knížka nelíbila. Nedávno jsem se k ní vrátil s vnuky a oživil si krásné pocity, které jsem jako malý při čtení prožíval.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Kniha Dášeňka čili Život štěněte v seznamech
v Přečtených | 5 080x |
v Knihotéce | 1 119x |
psi pohádky pro děti zfilmováno příroda příběhy o psech člověk a pes Večerníček člověk a příroda člověk a zvíře štěňata
1948 | Bílá nemoc |
2004 | R.U.R. |
2017 | Válka s Mloky |
2009 | Dášeňka čili Život štěněte |
2004 | Matka |
Vyrůstala jsem na vesnici a tam byl (je?), život k zvířatům nemilosrdný.
Pes patřil ke každé chalupě, aby hlídal ( na řetězu, ach jo) a kočky aby chytaly myši.
A to nechci mluvit o králících, husách, kuřatech a čunících a jejich smutném konci.
Starala jsem se od malička o zvířetstvo a (bohužel) milovala ho. A i když se ze mne nestal vegetarián, měla jsem k tomu nakročeno (maso jsem schovávala pod knedlíky, brambory nebo pašovala v ubrousku a promastěné kapse, můj tehdejší pejsek Žulíček se měl dobře.
Dášeňka a Pudlenka byly a jsou mé milované knihy z nejmilovanějších.
Psi jsou nedílnou součástí celého mého života ( nebudu psát, že mám psy, to spíš oni mají mě) a vždy, když mě opustí, prožívám stejné pocity jako pan Čapek.