Dášeňka čili Život štěněte přehled

Dášeňka čili Život štěněte
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482174/bmid_dasenka-cili-zivot-stenete-qlH-482174.jpg 5 2892 2892

Jedna z nejoblíbenějších českých dětských knížek. Karel Čapek si pořídil do domu na Vinohradech nejprve airdala, pak drsnosrstého teriéra Iris, mámu Dášeňky. Tahle krásná knížka kromě Života štěněte obsahuje i kapitoly Jak se fotografuje štěně a Pohádky pro Dášeňku, O psích zvycích nebo třeba O lidech. Půvabné vyprávění i obrázky budou provázet vaše děti po celý život.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dášeňka čili Život štěněte. Přihlašte se a napište ho.

martianekk
včera 5 z 5

Nádherná kniha mého nejoblíbenějšího českého spisovatele. Dle mého se jedná o kultovní a nesmrtelnou knihu, která bavila čtenáře před sto lety stejně jako ty dnešní.

uxor
29.09.2024 5 z 5

Vyrůstala jsem na vesnici a tam byl (je?), život k zvířatům nemilosrdný.
Pes patřil ke každé chalupě, aby hlídal ( na řetězu, ach jo) a kočky aby chytaly myši.
A to nechci mluvit o králících, husách, kuřatech a čunících a jejich smutném konci.
Starala jsem se od malička o zvířetstvo a (bohužel) milovala ho. A i když se ze mne nestal vegetarián, měla jsem k tomu nakročeno (maso jsem schovávala pod knedlíky, brambory nebo pašovala v ubrousku a promastěné kapse, můj tehdejší pejsek Žulíček se měl dobře.
Dášeňka a Pudlenka byly a jsou mé milované knihy z nejmilovanějších.
Psi jsou nedílnou součástí celého mého života ( nebudu psát, že mám psy, to spíš oni mají mě) a vždy, když mě opustí, prožívám stejné pocity jako pan Čapek.

Blanc2301
25.07.2024 5 z 5

Krásné.

Kolikrát jsem si připadala jako maminka Iris, když po mně děti skákaly.
Pohádky, které maminka Iris vyprávěla Dášeňce, jsou prostě kouzelné.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Kniha Dášeňka čili Život štěněte v seznamech