David Copperfield uvádí Neuvěřitelné příběhy přehled
David Copperfield , Janet Berliner , * antologie
Antologie osmnácti původních povídek, které v češtině vycházejí poprvé. Vybrali a uspořádali David Copperfield a Janet Berlinerová. Směs sci-fi, fantasy, hororu a obecné beletrie, které volně spojuje tematika iluze a reality.
Horory Sci-fi Fantasy
Vydáno: 1996 , Columbus (ČR) , Knižní klubOriginální název:
David Copperfield's Tales of the Impossible, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize David Copperfield uvádí Neuvěřitelné příběhy. Přihlašte se a napište ho.
Jakkoli mám velkého Mága ráda a jakkoli velká jména kouzelníků slova v antologii představuje, zatím mě žádná z povídek nijak neoslovila, nezaujala, prostě nijak zvlášť nelíbila. A zatím nebyla žádná ani ve výše uvedených žánrech: horor, fantasy, sci-fi (což mi zase tak nevadí, jen to nesouhlasí s žánrovým zařazením).
(Jedna z povídek je svým titulem variací na Diamonds Are Forever - zajímavé, že překladatel nepoužil/neznal běžný překlad názvu bondovky: Diamanty jsou věčné, namísto věčné použil nepříliš zvučné "navždy").
Kniha David Copperfield uvádí Neuvěřitelné příběhy v seznamech
Část díla
Být jako ostatní / Ako normálni ľudia
Diamanty nejsou navždy / Diamanty nie sú večné
Geroldův neskutečný trik / Geroldov tajný trik
Indigový měsíc / Za splnu mesiaca
Maňásek / Maňuška
1995
Maňásek, Rappe, Výměna, Rada odborníka, Geroldův neskutečný trik, Spolky s ďáblem, Takový malý brouček, Poslední zmizení, Zbylých 10 povídek je čistý odpad.