Chémia smrti přehled
Simon Beckett
David Hunter série
1. díl >
Za odľahlou dedinou Manham v Norfolku sa nájde znetvorená mŕtvola Sally Palmerovej. Doktora Huntera sa udalosť dotkne nielen preto, že mladú ženu osobne poznal - bývalý londýnsky súdny antropológ sa už tri roky snaží zabudnúť na tragickú smrť svojich blízkych práve na vidieku. A tak vo chvíli, keď ho polícia požiada, aby jej pomohol vypátrať vraha, najprv odmietne, aby v sebe neoživil spomienky na bolestnú minulosť. V Manhame sa nájdu aj ďalšie znetvorené telá ľudí i zvierat. Dovtedy pokojnú dedinu ovládne nevraživosť, strach a panika. Tieň podozrenia padne aj na Davida Huntera. On jediný má však znalosti, aby brutálneho vraha zastavil...... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2008 , Ikar (SK)Originální název:
The Chemistry of Death, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chémia smrti. Přihlašte se a napište ho.
Velmi čtivý thriller, místy až nechutný, s nečekaným závěrem na konci. Za přečtení posledních stránek jsem musela obětovat spánek, ale stálo to za to. Rozhodně doporučuji všem k přečtení.
Nejako moc som od knihy neočakavala, ale prekvapila. Citanie bolo rychle, napínavé, ani neviem, či má záver prekvapil, ale moc dlho som naozaj rozmyšlala nad páchatel'om, či páchatel'mi..
„Mrtvé nemůžeš přivést zpátky, takže bys měl dál žít nejlíp, jak můžeš.“
„Člověk má určitou šanci v určité době. Ocitne se na křižovatce. Rozhodnete se pro jednu z cest, a někam dojdete; rozhodnete se pro druhou, a skončíte někde úplně jinde.“
„Nevěříte v druhou šanci? Druhá šance neexistuje, jen jiná. Váš život nikdy nebude stejný, jako kdybyste se napoprvé rozhodl jinak.“
Kniha Chémia smrti v seznamech
detektivní a krimi romány forenzní antropologie krimi vyšetřovatel patolog
2010 | Chemie smrti |
2013 | Chladný popel |
2012 | Lev / Námluvy na irském venkově / Volání hrobu / Bezpečný přístav |
Zaujímavá knižka, aj keď detektívky nie sú môj žáner, musím uznať, že to bolo celkom čtivé a fakt napínavé, na konci už som sa nemohla odtrhnúť. Asi hlavne preto, že som bola zvedavá, či to dopadne tak, ako si myslím. Neviem či môžem povedať, že to bolo predvídateľné, keďže moja taktika bola podozrievať úplne všetkých, ale ak som aj tušila, ako to bude pokračovať a končiť, na mojom napätí to nejak extra neuberalo.