Dávno přehled

Dávno
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88691/davno-88691.jpg 4 27 27

Hudba je pro mne náplň života, jediné, co mě opravdu baví, je muzika“ říká Petr Janda, legenda české rockové scény, zpěvák, hudebník, skladatel a frontman kapely Olympic, skupiny, která na našem rockovém hudebním nebi září již bezmála 50 let a má za sebou více než 9000 koncertů. Původně doprovodná kapela zpěváků se v roce 1963 osamostatnila a nahrála svůj první hit Dej mi víc své lásky. A tím to všechno začalo… Ačkoliv osobu Petra Jandy nelze oddělit od jeho profese, ve své biografii nám odhaluje především své soukromí, poznáváme ho jako obyčejného člověka, jenž vzpomíná na své krásné dětství, rodiče i svoji vlastní rodinu, na hezké i tragické chvíle, zkrátka na vše, co mu život v průběhu času dal i vzal.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dávno. Přihlašte se a napište ho.

Kackac77
21.09.2024 audiokniha 4 z 5

Četla jsem na doporučení a možná má člověk pak velká očekávání. Knížka je fajn, hezky napsaná, zajímavá. Přijde mi, že v ní ze sebe Janda nic moc nedělá. Ocenila jsem, že narovinu přizná, např že podepsal antichartu. A vůbec tak popisuje úspěchy i neúspěchy. Na pět hvězdiček mi tam ale něco chybělo, nevím, ...asi nějaká emoce. Proč čtu občas biografie je inspirace tou osobou, nějaký přesah, že tam objevím nějaké životní moudro nebo AHA moment a to mi tady chybělo. Ale co já vím, třeba mi ještě něco doteče.

Morfyk
06.09.2024 audiokniha 2 z 5

Poslechnuta audiokniha.

Vidím, že zde v komentářích převládají převážně fanoušci a ti co Olympic "žerou" celý svůj život. Osobně znám všechny hity, dokonce i po pár prvních tónech poznám o jakou píseň se jedná a znám i každé slovo, ale biografie je dle mého názoru neúplná a místy převládá silné EGO pana Jandy. Slova typu Business mně nevyšel a proto jsem se radši držel toho co umím nejlépe a to je muziky, tak trochu postrádá smysl, když mu vlastně vyšel nejlepší Business v dějinách hudební branže ČR a tou je: OSA a tak trochu mě mrzí, že o tomto osobním majstr štychu není v knize ani slovo.

Finální hodnocení: 30 %

nai.ivka
26.06.2024 5 z 5

Pořídila jsem jako dárek audioknihu a sama si ji pak i poslechla. Je to zážitek, jeho hlas, vzpomínky a písničky. Byť vypráví i o těžkých věcech a odcházení přátel, není to smutné.

Kniha Dávno v seznamech

paměti, memoáry rock autobiografie Olympic čeští zpěváci

Petr Janda
česká, 1942