Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá přehled

Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328744/bmid_batman-dlouhy-halloween-kniha-druha-6La-328744.jpg 5 158 158

DC komiksový komplet série

BATMAN: DLOUHÝ HALLOWEEN Původně vycházelo od prosince 1996 do prosince 1997 Sváteční vrah stále řádí v Gothamu a každý měsíc si vybírá novou oběť. Batman, který teprve začíná se svým bojem proti zločinu, se snaží najít svou vlastní cestu... a přitom musí odhalit totožnost sériového vraha dřív, než zemře někdo další. V cestě mu však stojí řada padouchů, včetně Riddlera, Scarecrowa a Mad Hattera. Současně s ním však případ řeší také okresní prokurátor Harvey Dent, jehož čeká osudová proměna... DETECTIVE COMICS #66 Původně vyšlo v srpnu 1942 Příběh o původu Two-Face se datuje do roku 1942, do Zlatého věku komiksu. Představí se v něm klasický batmanovský padouch, jehož kriminální kariéra se odvíjí od hodu poškrábanou mincí.... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art

Batman: The Long Halloween, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.

slord
29.10.2024 5 z 5

Nieže by som tých komiksov s Batmanom prečítal veľa, ale tento mi príde ako to najlepšie čo som mal možnosť vstrebať. Hneď od úvodu ma to očarilo impozantnou kresbou, na ktorú som sa nevedel vynadívať, hra tieňov, kompozícia aj vyobrazenie postáv, kochal som sa proste. To všetko krásne pomáha celkovej atmosfére komiksu. V Gothame začne vyčíňať vrah, ktorý zabíja počas sviatkov, odnášajú si tu mafiáni, a okrem strachu sa začína stupňovať aj napätie medzi mafiánskymi rodinami. Batman, Gordon a Dent sa spoja a sľúbia si, že Gotham očistia od zla v podobe Carmina Falconeho, ktorý si mesto uzurpuje a odhalia kto sa skrýva za vraždami. Takže začiatok ako vínko, pekne sa to rozbehlo a do konca to len naberá na obrátkach, pátranie po vrahovi sa zamotáva, pribúdajú zvraty a keď už si človek myslí, že má jasno, tak skoro zistí, že sa mýli. A keď sa pravda odhalí, tak to fakt stojí za to, bol som prekvapený, šokovaný a so zatajeným dychom, nie je to len odhalenie, ktoré šokuje, ale k tomu dáva aj zmysel. Dlhý Halloween teda servíruje nezabudnuteľný zážitok v detektívnom kabáte, ktorý budete chcieť prečítať na jeden záťah, lebo túžba po tom ako to pokračuje ďalej bude nezastaviteľná.

Paulus.1987
14.07.2024 4 z 5

Zatímco v prvním dílu byl rozehrán zajímavý detektivní příběh, který mě zaujal, z druhého dílu jsem poněkud rozpačitý.

Děj mi připadal překombinovaný, mnoho scén zbytečných a ve výsledku nicneříkajících, ze samotného rozuzlení jsem také nadšený nebyl. Mnoho otázek týkajících se děje pro mě zůstalo nezodpovězených.

Dlouhý Halloween jako celek rozhodně nezavrhuji, rád mu někdy dám druhou šanci. Třeba se mi pak podaří ty dějové střípky do sebe poskládat lépe. A možná mi některé otázky zodpoví Temné vítězství.

Luigi1
02.04.2024 5 z 5

Tento Batman se opravdu povedl dobře se četl

Kniha Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá v seznamech

Autoři knihy