Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá přehled
Kevin Smith , Robert Kanigher
DC komiksový komplet série
Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá (Green Arrow Vol 3 č. 6-10): Členové Ligy spravedlnosti mají ohromnou radost, že se jejich člen Green Arrow vrátil mezi živé. Proč je však mladší a chybí mu vzpomínky, které míval ten Green Arrow, jehož viděli zemřít? Na to by možná mohl odpovědět démon Etrigan, ale zdá se, že ten by ze všeho nejraději poslal Smaragdového střelce zpátky do hrobu. Flash Comics č. 86, 92: V podsvětí to vře a zločinci jsou ochotní vyplatit hotové jmění tomu, kdo jim odhalí identitu záhadné ženy, která je okrádá přímo před nosem. Je Black Canary hrdinka nebo jen podvodnice?... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2018 , Eaglemoss Collections , BB artOriginální název:
Green Arrow: Quiver: Part 2, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.
Niekedy, keď je jeden ucelený komiks rozdelený do dvoch kníh, sa stane, že prvá sa nejaví byť super, ale po dočítaní druhej všetko zaklapne do seba a spätne získa na sile a kvalite i prvá, povedzme nudnejšia polovica. No, tak tu nie. Mrzí ma to, lebo Kevina Smitha ako komiksového scenáristu mám rád (Daredevil: Ďábel strážný). Dvojka sa nesie v duchu zodpovedania otázok. Musím sa každopádne aspoň v tomto Kevina zastať. Už som v živote čítal množstvo podrazáckych, odfláknutých vysvetlení oživenia mŕtvych postáv. To, čo predviedol Kevin, síce nie je geniálne, ale určite to nie je ani podraz. Zjavne sa snažil vymyslieť niečo, čo dáva zmysel, logiku a má hlavu a pätu. Čo je síce pekné, ale nanovo natreté staré táčky sú stále len nanovo natreté staré táčky. Páčil sa mi rýmujúci démon Etrigan a aspoň symbolicky oceňujem prekvapivo mystický okultný háv, do ktorého je dvojka zabalená. Avšak! Na Kevinovi som u Daredevila oceňoval, že ho písal aj pre ľudí, ktorí nemusia s Diablom z Hell´s Kitchen vstávať a zaspávať, ale aj pre obyčajných ľudí, ktorí si chceli užiť „len“ dobrý, napínavý, vzrušujúci príbeh. Akonáhle sa ale chopil Smaragdového strelca, stal sa z neho iný Kevin Smith a napísal ho práveže ako keby len pre znalcov, ktorí majú danú postavu načítanú desaťročia do minulosti.
Pokud jsem doufal, že získám odpovědi, tak těžko. Tvůrci si dovolili vysvětlovat tak v půlce už druhé části a předtím byla tuna keců okolo, ze kterých mi bylo pak už jen blbě, že jak někdo může ohovárať takovou dobu. Pak se do toho připojí absurdní satanismus out of nowhere, dementní deus ex machina a máme zálusk na sračku. Poslední komiks z tohoto kompletu u mě čekal na dočtení skoro tři roky a já tu sérii zanechal tam, kde byla. Ve sračkách.
Kniha Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá v seznamech
komiksy superhrdinové lukostřelec DC Comics Arrow
Část díla
- Black Canary 1948
- Johnny Thunder 1947
Tento komiks se povedl kresba mohla být lepší