JLA: Rok jedna: Kniha druhá přehled
Mark Waid
DC komiksový komplet série
První rok Americké ligy spravedlnosti pokračuje. Tým bojuje po boku Supermana a Amerického spolku spravedlnosti, aby odvrátil mimozemskou invazi. Obsahuje: JLA: Rok jedna č. 7-12 (1998) a Detective Comics (Vol 1) č. 225 (1955)
Komiksy
Vydáno: 2017 , Eaglemoss Collections , BB artOriginální název:
JLA: Year One: Part 2, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize JLA: Rok jedna: Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.
Po povedené první knize sklouzává ta druhá pomalu, ale jistě k nepovedenému konci. Od postupného a zábavného poznávání nových kolegu se příběh překlopí do celoplanetární akce, do které jsou zapojení úplně všichni superhrdinové světa. Je to jedna velká, hromadná, dlouhá a nepřehledná bitva s pitomým koncem. Je to škoda, protože začátek byl skvělý.
Retro sešit má jenom pěknou kresbu. Bohům žel postrádá jakoukoliv logiku. Alespoň že má jen na pár stran.
Už s prvním svazkem příběhu "JLA: Rok jedna" jsem měla problém (viz komentář k této knize). A bohužel ten druhý svazek to pro mne moc nevylepšil.
Ty vztahy mezi členy JLA jsou pořád natažené jak špagáty a ta důvěra mezi sebou samými prostě hapruje. A já nevím, no... nějak mne to prostě v tomto dvoudílu neoslovovalo, spíš naopak. Celkový děj mi přišel poněkud rozplizlý a rozjetý na všechny strany, působilo to trochu neukotveně. V předmluvě (teď nevím, jestli k prvnímu čí druhému dílu) se píše, že celý ten původní příběh JLA: Rok jedna byl dost zkrácený a lehce převyprávěný, aby vznikly tyto dva svazky (knihy). Trochu se bojím, jestli z toho autoři nevynechali až moc. Nevím, nějak mi dělalo problém se v tom ději průběžně udržovat a zůstat ponořená do příběhu a držet si pozornost.
Kresba stále na mne příliš nevýrazná, ale neurazí.
Za mne průměrné tři hvězdy...
Kniha JLA: Rok jedna: Kniha druhá v seznamech
2011 | Avengers: Do boje! |
2006 | Království tvé |
2018 | Deadpool se žení |
2017 | JLA: Babylonská věž |
2017 | Amazing Spider-Man: Rodinný podnik |
tento díl se nějak vymikal průměru