Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první přehled
William Pfeifer , Jodi Picoult
DC komiksový komplet série
WONDER WOMAN: AMAZONKY ÚTOČÍ!, KNIHA PRVNÍ Původně vycházelo od května do srpna 2007 jako Wonder Woman #6-10 a Amazonky útočí! #1-2 Po událostech Infinite Crisis se sestry-Amazonky Wonder Woman stáhly do říše bohů. Teď se však vrátily a žízní po pomstě. Co mohlo Amazonky přimět, aby se zřekly svých mírumilovných způsobů a vyhlásily válku Spojeným státům? Postaví se Wonder Woman na stranu svých zuřících sester, nebo bude bránit zemi, kterou přijala za svou? WONDER WOMAN #183 Původně vyšlo v srpnu 1969. Diana se vrací na Rajský ostrov, který ohrožuje Áres, bůh války.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2020 , Eaglemoss CollectionsOriginální název:
Wonder Woman: Amazons Attack! Part 1, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první. Přihlašte se a napište ho.
Vypadá to, že loučení s DC komiksovým kompletem bude ve velkém stylu, protože tahle kniha je super. Především je to tedy scenáristická paráda, protože i při velkém počtu postav je příběh přehledný a každá postava má svůj smysl, intrikuje se hodně (to je u příběhů Wonder Woman taková nezbytnost), ale díkybohu srozumitelně, v ty pravé chvíle se daří zvážnět stejně jako sáhnout pro nějakém tom vtípku pro odlehčení... A hlavně tedy vypukne ta obří válka mezi amazonkami a lidmi, která působí opravdu věrohodně. Nejen tím, že se při ní hodně a nehezky umírá, ale také tím, že každá strana má jasnou strategii a ti i ti se chovají stoprocentně logicky. Kresbu musím pochválit také, jenomže ruku na srdce, tentokrát prim nehraje, respektive nestrhává na sebe pozornost, jakkoliv je výborná. A to je dobře. Na druhý díl se vrhám hned.
Parádní komiks. Četlo se mi to vážně moc dobře. Je to dáno tím, že po scénáristické stránce je to zas něco jiného. Jiný pohled na Wonder Woman, její vztah s matkou, plnění povinností a samozřejmě vnímání svého odkazu. Scénáristé zde rozjedou zajímavý příběh, který má parádní dialogy, zajímavý vývoj postav a moc pěknou kresbu. Jediné co mi dost nesedlo je zas megalomanská bitva(komiks by bez ní fungoval), kde jsem prostě nechápal nečinnost některých hrdinů. Velmi příjemné překvapení a hlavně dobrý komiks. Už teď se těším na další díl a bohužel poslední číslo kompletu.
Kniha Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první v seznamech
Tento příběh měl vzestupovou tendenci