Dcera krále přehled
Kerry Chaput
Mladá protestantka Isabelle přežívá se svou matkou v zoufalých podmínkách neustálého trýznění z rukou místních katolíků. Lidé jejich víry jsou mučeni, pronásledováni a nuceni konvertovat k vládnoucímu náboženství. Rebelka Isabelle ale odmítá ponižování už déle snášet. Oddanost víře předků u ní nakonec nenahlodá strach, ale seznámení s katolickým vojákem Jamesem. Jejich sbližování přerve další akt násilí proti protestantům, kteří jsou bez milosti vyhoštěni z města. Dívka po strastiplné pouti Francií zakotví jako služka u katolické rodiny. Tam je však sexuálně napadena, a tak jí nezbývá než pro svou záchranu skutečně konvertovat. Jako katolička totiž může být vyslána do Kanady coby dcera krále.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Daughter of the King, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera krále. Přihlašte se a napište ho.
Moc hezky napsaná knížka, z dob Krále slunce,kdy ve Francii vyvraždovali hugenoty a zároveň osidlovali Nový svět.
Příběh odvážné dívky Isabelly mě opravdu zaujal.
Víte, že je kniha inspirována skutečnou událostí? Když jsem si ji otevřela poprvé, vůbec mě nenapadlo, že by se jednalo o popis kousku historie. Celou jsem ji přečetla za poměrně krátký čas, byla napsána moc pěkně, čtivě. Chápala jsem její rozpolcené pocity k mužům a moc mě to bavilo. Když jsem se pak dozvěděla, že Královy dcery opravdu existovaly, byla jsem unešená snad ještě víc. Rozhodně doporučuji a moc doufám v pokračování.
Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)
08.06.2023
Kniha Dcera krále v seznamech
Zajímavý historický román, kde je sice hlavní hrdinka fiktivní, ale její příběh je založen na historických faktech. Nikdy jsem o dcerách krále neslyšela a proto se zájmem četla. Poklidné, zajímavé a příjemné čtení.