Dcera krále přehled

Dcera krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496603/bmid_dcera-krale-ddE-496603.jpg 4 15 15

Mladá protestantka Isabelle přežívá se svou matkou v zoufalých podmínkách neustálého trýznění z rukou místních katolíků. Lidé jejich víry jsou mučeni, pronásledováni a nuceni konvertovat k vládnoucímu náboženství. Rebelka Isabelle ale odmítá ponižování už déle snášet. Oddanost víře předků u ní nakonec nenahlodá strach, ale seznámení s katolickým vojákem Jamesem. Jejich sbližování přerve další akt násilí proti protestantům, kteří jsou bez milosti vyhoštěni z města. Dívka po strastiplné pouti Francií zakotví jako služka u katolické rodiny. Tam je však sexuálně napadena, a tak jí nezbývá než pro svou záchranu skutečně konvertovat. Jako katolička totiž může být vyslána do Kanady coby dcera krále.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Daughter of the King, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera krále. Přihlašte se a napište ho.

harena
15.07.2024 4 z 5

Zajímavý historický román, kde je sice hlavní hrdinka fiktivní, ale její příběh je založen na historických faktech. Nikdy jsem o dcerách krále neslyšela a proto se zájmem četla. Poklidné, zajímavé a příjemné čtení.

Janevl
14.06.2024 5 z 5

Moc hezky napsaná knížka, z dob Krále slunce,kdy ve Francii vyvraždovali hugenoty a zároveň osidlovali Nový svět.
Příběh odvážné dívky Isabelly mě opravdu zaujal.

kerr.cani
27.03.2024 5 z 5

Víte, že je kniha inspirována skutečnou událostí? Když jsem si ji otevřela poprvé, vůbec mě nenapadlo, že by se jednalo o popis kousku historie. Celou jsem ji přečetla za poměrně krátký čas, byla napsána moc pěkně, čtivě. Chápala jsem její rozpolcené pocity k mužům a moc mě to bavilo. Když jsem se pak dozvěděla, že Královy dcery opravdu existovaly, byla jsem unešená snad ještě víc. Rozhodně doporučuji a moc doufám v pokračování.

Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)

08.06.2023

Kniha Dcera krále v seznamech