Dcera kurtizány přehled

Dcera kurtizány
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375807/bmid_dcera-kurtizany-F7i-375807.jpg 4 4 4

Marianne má za sebou těžké dětství. Nikdy nepoznala opravdový domov, a kdykoli k někomu citově přilnula, pokaždé se dočkala jen zklamání. Jedinou útěchu nalézá u klavíru, dokonce skládá i vlastní hudbu. Sir Warren před časem zakoupil romantickou usedlost a na opravy zchátralých budov i na své živobytí si vydělává jako uznávaný spisovatel. I jeho čas od času pronásledují drsné zážitky z minulosti, před nimiž se snaží vnitřně opevnit. Když se setká s Marianne a slyší její hudbu, zjistí, že je mu velkou inspirací v jeho tvorbě i v životě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin (CZ)

Miss Marianne's Disgrace, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera kurtizány. Přihlašte se a napište ho.

Zupote
15.01.2025 4 z 5

Čtivá a jemně romantická.
"Dcera kurtizány je román o přijetí vlastní minulosti, aby mohl člověk zamířit za lepší budoucností."
Slova autorky, se kterými naprosto souhlasím.
Hrdinové jsou dvě zlomené duše. Společně se umělecky inspirují a uzdravují.
Pomaloučku si k sobě hledají cestu.
Kvůli své minulosti velmi neochotně důvěřují, nevěří si, ponižují se a upadají do sebelítosti.
Hlavní hrdina mi občas připomínal opuštěné a bezradné štěňátko. Zásadový, zodpovědný, žádný despota. K hrdince se choval galantně a empaticky.
Hrdinka uměla ukázat drápky, byla temperamentnější, ale nešlo to do extrému. Taková její obrana před společností, která ji kvůli původu nechtěla přijmout.
Text bych možná trochu pročesala, někdy mi tam přišlo plno zbytečných detailů a dlouhé setrvání na nedůležitých scénách.
Knihu určitě doporučuji. Není to klasická Harlekýnka, má plno neobvyklých prvků.

Kniha Dcera kurtizány v seznamech

v Mé knihovně38x